13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFostul prefect de Dolj s-a angajat director adjunct

Fostul prefect de Dolj s-a angajat director adjunct

Fostul prefect de Dolj, Cornel Mondea, demis recent din functie de premierul Nastase, s-a reincadrat la unitatea de unde a plecat, nu insa pe functia de director general, asa cum se credea, ci pe cea de adjunct al actualului director, Petru Sabaila. Ca sa revina pe vechea functie, Mondea ar trebui sa fie desemnat de Adunarea Generala a Actionarilor fabricii.

Potrivit APAPS, actionarul majoritar cu 62,4%, actualul director general este mandatat pe un an de catre Autoritate. Aceasta poate decide daca propune prelungirea mandatului sau inlocuirea directorului numai dupa o evaluare pe criterii de performanta, in urma careia se constata ca nu este un bun manager. Pina atunci insa, fostul prefect de Dolj a devenit „vioara a doua“ in intreprindere, el deschizindu-si cartea de munca pe functia de director general adjunct si intrind imediat in concediu de odihna de zece zile.

„Ma mai gindesc daca revin pe vechea functie, deoarece mai am si alte citeva oferte tentante“, a declarat Mondea. Fostul prefect a tinut sa precizeze ca ofertele respective vin de la Bucuresti si ca, deocamdata, nu poate spune nimic deoarece variantele nu sint inca sigure.

Revenirea nu este asa usoara

Purtatorul de cuvint al fabricii, Vasile Scarlat, a precizat ca recent a fost transmisa o adresa catre APAPS, actionarul majoritar de la ELECTROPUTERE, singurul in masura sa ceara inlocuirea directorilor. Ulterior, decizia va trece prin Consiliul de Administratie si Adunarea Generala a Actionarilor. De aceeasi parere este si actualul director general, Petre Sabaila, care, in plus, spune ca, „daca revine dl. Mondea, eu am dreptul sa primesc un post in urmatoarele sase luni“.

Daca dupa vacanta Mondea isi pregateste revenirea, va avea de asteptat sa se deruleze intreaga procedura legala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS