10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVama Nădlac nu mai face faţă fluxului de turişti

Vama Nădlac nu mai face faţă fluxului de turişti

Lucrătorii de la Vama Nădlac sint, in aceste zile, la limita suportabilului, din cauza traficului intens prin punctul de frontieră. Şefii vămii şi ai poliţiei de frontieră impreună cu adjunctul de la punctul de lucru din Nădlac s-au prezentat ieri-dimineaţă la prefectură pentru a vedea care sunt soluţiile de remediere a situaţiei.

A fost atins un prag maximal

„Acesta este maximul la care se poate lucra. Valorile de trafic vor fi insă, de acum, constant mari, aşa că ne-am adunat să vedem ce măsuri se pot lua. A fost atins un prag maximal, pe care Nădlacul, cu toate manevrele făcute de conducerea operativă, nu l-a putut stăpini“, ne-a declarat prefectul Dan Ungureanu.

Poliţia monitorizează aglomeraţia

Poliţia rutieră, poliţia de frontieră şi jandarmii s-au pus in mişcare şi au instituit un filtru pe drumul spre frontieră. Maşinile au fost oprite, iar şoferii au fost informaţi cat au de aşteptat dacă vor să treacă prin Vama Nădlac şi cit dacă aleg Vama Turnu. Măsura adoptată in week-end va fi utilizată şi pe mai departe, poliţia urmind să afle valorile de trafic şi să dirijeze vehiculele spre vama Turnu.

Presemnalizare, dar nu electronică

S-a stabilit necesitatea presemnalizării punctelor de trecere a frontierei, in condiţiile in care pe variantele de drum naţional spre vamă nu sint afişate indicatoare cu kilometrajul.

„Nu ştii ciţi kilometri ai de făcut pană la Budapesta, ciţi pană la vamă şi cum dai de autostradă“, susţine prefectul. Panourile de presemnalizare nu vor fi insă, intr-o primă fază, electronice (cu afişajul timpului de aşteptare etc.), căci vama va primi doar ceea ce se găseşte prin depozitele bucureştene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS