13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRoscata, 28 de ani, doua crime

Roscata, 28 de ani, doua crime

Acuzata ca si-a omorit mama, Mioara Broboana, de 28 de ani, din Virvoru de Jos, si-ar fi putut ascunde multa vreme crima, daca nu ar fi furat, saptamina trecuta, telefonul mobil al unui consatean. Atunci cind politistii au inceput sa cerceteze banalul furt, ei au aflat de omor de la fostul concubin al criminalei, care le-a marturisit ca a dat-o afara din casa pe femeie „pentru ca fura si pentru ca o omorise pe ma-sa“. Mama Mioarei, Marcela Ungureanu, zisa Lepa, a fost gasita pe jumatate putrezita, intr-un sac ingropat la marginea satului Cumpana. La 16 ani, Mioara a omorit o femeie din satul Gabru si a facut trei ani si jumatate de puscarie. Satenii o suspecteaza ca si-a ucis si bunica.

Politistii din Virvoru de Jos au fost sesizati pe 25 august de catre un satean, care spunea ca

i-au fost furate telefonul mobil si suma de un milion de lei. Pagubitul banuia cine ar fi hotul: o anume Mioara Broboana, din comuna, cunoscuta ca avind antecedente penale. Politistii au cautat-o pe femeie la locuinta lui Nicolae Pirvu, despre care se stia ca ar fi concubinul ei. Pe Mioara nu au gasit-o, ea disparind de acasa pe 23 august, insa Pirvu le-a oferit oamenilor legii o surpriza de proportii.

„Cind am efectuat cercetari la domiciliul lui Nicolae Pirvu, acesta ne-a declarat: <<Da, dom’le, am gonit-o de acasa pentru ca fura si pentru ca mi-a zis ca omorit-o pe ma-sa>>. Politistii au inceput atunci sa-i intrebe pe vecinii Marcelei Ungureanu daca stiu ceva de femeie. Vecinii n-o vazusera de la inceputul verii, dar nu-si faceau griji, pentru ca fata lansase zvonul ca mama ei s-a maritat in alt sat“, a declarat comisarul sef Constantin Petrescu, prim -adjunct al comandantului IJP Dolj.

In consecinta, politistii au inceput sa caute in imprejurimile satului Ciutura, unde locuia Marcela Ungureanu. Linga un stilp de inalta tensiune, la circa 3 km de sat, ei au gasit un loc unde pamantul pastra urmele unor sapaturi recente. Acolo, ei au gasit cadavrul celei disparute, aflat in stare avansata de putrefactie si partial carbonizat.

„Era o fata roscata, care mai omorise o femeie“

Satenii din Virvoru o cunosc pe Mioara ca pe un cal breaz. „Mioara e o fata roscata, cu parul lung. Avea apucaturi foarte urite. La 16 ani, a omorit o femeie din satul Gabru si a facut trei ani si jumatate de puscarie. Lepa mi-a zis odata ca tot Mioara si-a omorit si bunica“, a spus o sateanca din Ciutura, la care obisnuia sa vina, ca muncitoare cu ziua, Marcela Ungureanu. „Am luat-o intr-o zi pe Lepa cu masina si mi-a zis ca ea vrea sa mearga la politie, ca asa nu se mai poate“, isi aduce aminte un alt satean, Marin Streche.

Fostul concubin al criminalei nu a putut fi contactat, el fiind cercetat de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj. In schimb, bunicul sau, Ion Pirvu, spune ca Nicoale intentiona de mult sa anunte politia. „Mi-a zis ca a inregistrat-o pe caseta cind zicea ca a omorit-o pe ma-sa, dar i s-a intepenit banda. O tragea de limba, ii zicea: <<Ce, ma, te-am pus eu s-o omori?>>“, mai povesteste batrinul.

Un tinar virvorean, Daniel Iovan, are chiar si mai multe amanunte. „Mi-a zis Maru (Nicolae Pirvu) ca Mioara s-a dus, intr-o seara de la inceputul verii, la ma-sa acasa si i-a dat cu un ciomag in cap. Pe urma a venit la el si i-a zis ca ii trebuie caruta, ca sa ia niste griu. A plecat pe la noua si s-a intors dimineata la patru. Si am mai auzit si ca ar fi dat foc cadavrului, dar nu l-a lasat sa arda de tot, ci a aruncat o galeata de apa pe el“, a spus Daniel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS