17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii bucureşteni au prins doi proxeneţi care exploatau o craioveancă de 16 ani

Poliţiştii bucureşteni au prins doi proxeneţi care exploatau o craioveancă de 16 ani

Lucrătorii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA) Bucureşti

i-au reţinut pe fraţii Nicuşor şi Marian Tănase, sub acuzaţia de trafic de persoane. Poliţiştii au eliberat o elevă din Craiova, răpită la sfirşitul anului trecut, pe care fraţii Tănase o cumpăraseră contra sumei de 100 de euro şi o obligaseră să se prostitueze.

Fata, in virstă de 16 ani, a fost răpită din Craiova de doi bărbaţi, care au adus-o in Bucureşti şi au vindut-o unui proxenet din zona Tineretului. După ce a cumpărat-o de la răpitori, proxenetul a violat-o, apoi a vindut-o unui alt proxenet. Timp de două luni, fata a fost vindută mai multor proxeneţi din Capitală şi obligată de aceştia să se prostitueze, pină cind a reuşit să fugă, la sfirşitul lunii decembrie 2002. Ea a vrut să se intoarcă acasă, iar cind a ajuns in apropierea Gării de Nord a intrebat un taximetrist de unde poate lua trenul spre Craiova. Taximetristul respectiv i-a spus că ar fi mai simplu să ia un autobuz de la autogară şi s-a oferit să o conducă el acolo. El a vindut-o insă lui Nicuşor Tănase, pe care il cunoştea drept „Piticu“, un proxenet din cartierul Giuleşti al Capitalei.

Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul General al Poliţiei, toţi proxeneţii care au sechestrat-o pe fată şi au obligat-o să se prostitueze urmăreau de fapt să o trimită in Italia sau in Germania, pentru a fi exploatată sexual acolo. Ei nu au reuşit să-i obţină paşaport, deoarece fata era minoră şi fusese dată in urmărire generală după ce a dispărut de acasă. Fraţii Tănase s-au resemnat cu ideea că nu vor reuşi să o trimită in străinătate şi au inceput să o ofere cetăţenilor străini aflaţi in trecere prin Bucureşti. De pe urma fetei proxeneţii obţineau intre 200 şi 500 de euro in fiecare noapte.

Nicuşor şi Marian Tănase au fost prezentaţi procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, care au emis pe numele lor mandate de arestare provizorie, sub acuzaţia de trafic de persoane. Mandatele au fost confirmate de Tribunalul Municipiului Bucureşti, instanţa hotărind arestarea lor preventivă, pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă să stea după gratii pentru o perioadă de minimum trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS