9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLaborator de patiserie insalubru, inchis definitiv de OJPC Gorj

Laborator de patiserie insalubru, inchis definitiv de OJPC Gorj

• Unui inspector i s-a facut rau de la mirosul pestilential emanat de pasta de mici • SC VIACLAMIRA PROD SRL a fost amendata cu 100.000.000 de lei • Dupa numai o zi de serviciu, o angajata a plecat sa isi caute alt loc de munca • Politia a confiscat toata marfa care a fost gasita in barul si laboratorul firmei

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au inchis ieri definitiv laboratorul de patiserie VIACLAMIRA, situat pe strada Ana Ipatescu, nr. 2, din Tirgu Jiu. Atit in magazie, cit si in spatiul de lucru unde erau preparate fursecuri, au fost gasite produse alterate sau expirate.

In magazia unde erau pastrate materiile prime si fursecuri numai bune de trimis in magazine, nu mai fusese facuta curatenie de citeva zile. Aceasta functiona si ca vestiar pentru cele doua angajate, care isi pusesera hainele pe un aragaz. Intr-o lada frigorifica erau pastrate impreuna untul pentru fursecuri, ciorba, salata de varza, crema, coca si marmelada, toate alterate. In spatiul de lucru, unde o angajata prepara de zor la fursecuri, au fost descoperite trei butoaie cu laturi pentru porci si utilaje necuratate.

Angajata a plecat sa isi caute de lucru

In barul situat linga asa-zisul laborator au fost gasite bomboane expirate si cutii cu fursecuri fara eticheta. De asemenea, in bar era un frigider ticsit de carne si preparate din carne alterate. In momentul in care a scos din frigider o tava cu mici stricati, unui inspector OJPC i s-a facut rau, fiind scos afara de colegi pentru a respira aer proaspat. Pe linga mici, in frigider se mai aflau si rosii, ardei, castraveti si ficat de pui stricat.

Ion Tudor, seful OJPC Gorj, a amendat pe loc firma cu 100.000.000 de lei, insa a fost nevoit sa lase procesul – verbal de constatare a neregulilor fiicei patroanei, aceasta din urma fiind de negasit. „Asa ceva nu am intilnit nici macar la tara. Personalul nu avea carnete de sanatate. WC-ul este mizerabil si la comun pentru toata lumea. Am gasit laturi intr-un laborator de patiserie. Politia a confiscat toata marfa pentru care nu existau documente. Nu aveau apa calda, lipseau substantele dezinfectante. Lipseau, de asemenea, licenta de fabricatie si buletinul de analiza. Laboratorul a fost inchis definitiv“, a spus Ion Tudor. Una din cele doua angajate, care se afla de o zi in probe, a plecat suparata sa isi caute un alt loc de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS