29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinor suspect de meningoencefalita

Minor suspect de meningoencefalita

Un copil de 13 ani a fost internat luni la Sectia de boli infectioase a Spitalului din Tirgu Jiu, fiind suspect de meningoencefalita. Ionut Balutescu, de etnie roma, din Tirgu Jiu, a fost internat initial in Sectia chirurgie, fiind suspect de colica abdominala, diagnostic care s-a infirmat ulterior. Pentru ca pacientul acuza dureri de cap si avea febra care nu a cedat la medicamente, medicii l-au suspectat de meningoencefalita si l-au trimis la Sectia de boli infectioase pentru a i se face testele necesare.

„Nu putem spune daca diagnosticul se va confirma. I-am facut punctie si asteptam rezultatele analizelor. Lichidul extras era limpede. Ar putea fi vorba doar de o meningita simpla. Oricum, am constatat ca atit medicii, cit si pacientii sint foarte speriati si la cea mai mica durere de cap se tem de aceasta boala“, a spus medicul Vasilica Ionescu, sefa sectiei.

Un gorjean cu meningoencefalita este internat la Craiova

Un alt tinar de 16 ani din Bilteni-Pesteana este unul dintre bolnavii de meningoencefalita internati in Craiova. Gheorghe Paraluta a fost initial internat la Spitalul din Tirgu Jiu, la Sectia neurologie, de unde a fost trimis pe 11 august la Craiova, fiind suspectat de aceasta boala. Diagnosticul s-a confirmat, tinarul ajungind chiar in coma de gradele II-III. Inspectia Sanitara de Stat Gorj a demarat o ancheta epidemiologica la domiciliul tinarului, pentru a afla cauzele imbolnavirii. Reprezentantii unitatii sanitare spun ca rezultatele anchetei vor fi gata in citeva zile, dar tinarul bolnav a confirmat ca a facut baie in Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS