16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal„La morti si raniti, Craiova se incadreaza!“

„La morti si raniti, Craiova se incadreaza!“

„Federala Nationala a Revolutionarilor din Romania, Asociatia Romana de Lupta impotriva Drogurilor va invita sa participati la simpozionul <<Pentru o viata curata>>, ce se va desfasura la Ripa Rosie…“

Ripa Rosie, alaltaieri, picam fix in miezul zilei. Pe terasa asezamintului hotelier detinut de revolutionarul-afacerist Marcel Constantinescu, incepe instructajul. Lipseste Bebe „Certificat“- Ivanovici, parintele spiritual al campaniei sus-zise. Chestiuni urgente, aflam, l-au indepartat pentru moment de lupta cu drogurile, chemindu-l in strainataturi. Auditoriul – 150 de copii orfani adusi in tabara de la Ilfov, teritoriul politic al lui tata Bebe. Un puradel se plimba in funduletul gol printre seminaristi. „Drogurile nu sint bune“, spun, pe rind, vorbitorii, dezvoltind apoi ideea. Finalul fiecarei alocutiuni este marcat de un ropot de aplauze entuziaste. Vorbeste si presedintele pe zona Olteniei al Asociatiei Romane de Lupta antidrog, antitero si anticoruptie, Marian Trandafirescu, revolutionar pursinge si chiar vicepresedinte al Federalei. Pina sa invete micimanii sa se zgiiasca la camerele TV, cursul se incheie sec: „Ati inteles, copii?“, se lasa-n voce un nene comisar. Si corul ii raspunde: „Daaa!“. Tragem din tigari si raminem ca prostii clatindu-ne ochii in baltoaca din fata terasei. Pustimea se imprastie, seminologii ii urmeaza. Noi il luam deoparte pe Trandafirescu si-l provocam la un interviu social-politic incendiar – sarise de 35 grade afar’-, sperind ca ne va lamuri cum de au ajuns revolutionarii sa ii indemne la lupta antidrog pe orfanii ilfoveni.

Constantinescu, ce om!

GdS: De ce lupta revolutionarii cu drogurile?

Marian Trandafirescu: Ne-am propus sa luptam cu aceste flageluri, precum drogurile, crima organizata, coruptia, pentru ca ne afecteaza. Nu ne vom rezuma la droguri. In viitor, vom face un seminar care sa priveasca lupta impotriva coruptiei.

– Pe banii cui se deruleaza minunea antidrog? Ceva fonduri UE?

– ARLID este afiliata la unele asociatii de profil din Uniunea Europeana, dar deocamdata ne desfasuram activitatea din sponsorizari. Marcel Constantinescu, de exemplu, ne-a pus la dispozitie tabara de la Ripa Rosie. Ce om extraordinar!

– Cum au ajuns copiii institutionalizati din Ilfov tinta proiectului?

– Datorita relatiei noastre foarte strinse cu Bebe Ivanovici, presedintele CJ Ilfov. Copiii de la ei vin aici, copiii din Dolj o sa plece in tabara acolo, ca au unde sa-i tina la Ilfov.

– In afara de lupta cu drogurile, cu teroristii si cu coruptia, ce mai aveti in colimator?

– Vrem sa obtinem, pentru Craiova, statutul de oras martir. Sintem ultimii la acest capitol, pina si Braila ne-a luat-o inainte. Iar Craiova indeplineste conditiile impuse de lege: depasim numarul de martiri, avem 27 de morti si 87 de raniti. Ne incadram! Si asta nu i-ar avantaja doar pe revolutionari, ci pe toti locuitorii, pentru ca vin mai multi bani de la guvern.

Inc-o revolutie, numai cu mitraliera!

– Cum e sa traiesti, ca revolutionar, intr-un oras condus de Vasile Bulucea, cel care a spalat, in decembrie 1989, singele de pe strazile Capitalei?

– Ma rog, da, cit mai e? Un an pina la alegeri.

– E clar ca nu va place fata primarului. De ce n-ati mai facut o revolutie in acest sens?

– Va spun ceva, sincer. M-am mai gindit la asta. Daca ar fi sa mai fie, eu ori nu m-as mai baga, ori as face-o cu mitraliera.Uitati-va la copiii astia! Ce viitor au? Noi pentru ei ne zbatem.

– Consumul de droguri, crima organizata, coruptia au tot crescut in ultimii 13 ani. Nu era mai bine inainte de ’89?

– Nu ma luati de prost. Chiar daca par, sa stiti ca nu sint.

– De ce nu ati ales sa luptati impotriva sistemului politic care, semanind saracie si coruptie, impinge tinerii spre depravare? Sinteti membru PSD, va e teama, asa e?

– Nu mi-e frica decit de Dumnezeu. Dar tocmai mi-ati dat o idee. Vom organiza un alt seminar pe aceasta tema. Va promit ca o sa aveti exclusivitate. Excelenta idee…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS