18.4 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalRestantierii la plata utilitatilor vor fi debransati

Restantierii la plata utilitatilor vor fi debransati

Autoritatile craiovene sint hotarite ca, in aceasta saptamina, sa debranseze de la utilitati toti agentii economici care nu se angajeaza sa-si esaloneze sau sa-si compenseze datoriile catre regii. Primarul Vasile Bulucea a catalogat situatia drept „nenorocita“, avertizind ca in municipiul Craiova utilitatile ar putea fi sistate. „Datoriile catre Regia de Termoficare depasesc 400 de miliarde, iar cele catre Distrigaz, 72 de miliarde.

Pentru Termoficare, s-au incasat 20 de miliarde in ultimele doua saptamini, dar din aceasta suma numai sapte miliarde sint de la asociatiile de proprietari si unul de la agentii economici. Restul de 12 miliarde a fost virat de catre primarie. Umblam ca zanaticii pe la asociatii, dar nu se incaseaza mai nimic“, a spus Bulucea. Cornel Mondea, prefectul de Dolj, a solicitat o intilnire cu toti directorii de societati, hotarit sa recupereze 10-15% din datorii. „Daca nu intra intr-un program de esalonari sau compensari, ii oprim fara mila de la utilitati“, a conchis Mondea.

30 de blocuri ramin „pe uscat“

A trecut ziua Mariilor si, o data cu ea, si marinimia edililor, care nu s-au indurat sa-i lase pe craioveni sa petreaca pe uscat! Campania de debransare a rau-platnicilor de la reteaua de apa potabila a municipiului va reincepe in forta chiar de astazi, dupa un week-end in care apa rece a curs nonstop. Decizia de a-i realimenta cu apa pe rau-platnici a apartinut atit regiei, cit si Primariei Craiova, care au trecut cu vederea datoriile de peste 80 de miliarde de lei. „Sintem totusi oameni, iar Sfinta Maria este o sarbatoare importanta si nu puteam sa-i lasam fara apa rece“, sustine Leonida Nicolaescu, directorul Regiei de Apa. Dupa pauza „sarbatoreasca“, locatarii din 30 de blocuri vor ramine „pe uscat“ fie pina isi achita restantele, fie pina la … Sfinta Maria Mica!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS