19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMondea a cerut control la spitale cu echipe mixte CAS-DSP

Mondea a cerut control la spitale cu echipe mixte CAS-DSP

Prefectul de Dolj, Cornel Mondea, a solicitat ieri Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) si Directiei de Sanatate Publica (DSP) sa i se transmita nominal componenta comisiilor de audit intern ale celor doua institutii. Mondea vrea sa verifice spitalele doljene prin sondaj, trimitind in control echipe mixte de audit ale CAS si DSP. „Intr-o anumita zi, pe care o vom hotari de comun acord, vom trimite controale la anumite sectii sau spitale, si de la CAS, si de la DSP. Vreau sa stiu si eu, nominal, cine face parte din comisiile de audit“, a spus prefectul.

Pina acum, comisia de audit intern a CAS Dolj a actionat pe cont propriu, controalele soldindu-se cu sute de procese pentru sumele imputate de inspectori medicilor si spitalelor. Directoarea Elena Dumitrascu ceruse spitalelor, prin contractul-cadru pe 2003, sa semneze o clauza abuziva prin care acestea sa vireze in conturile CAS sumele imputate in urma controalelor, inainte ca justitia sa-si spuna cuvintul (in cazul in care medicii nu si-ar fi asumat rezultatele anchetelor CAS si ar fi actionat in instanta institutia). La presiunea spitalelor, care au refuzat sa semneze, clauza a fost scoasa din contract.

Pe de alta parte, DSP (unde director este dr. Constantin Ecobici) a tinut totdeauna partea spitalelor in disputele cu CAS, rivalitatea dintre cele doua institutii si implicit dintre cei doi directori fiind de notorietate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS