19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBanii Bancii Mondiale, risipiti pe lucrari de mintuiala in scoli

Banii Bancii Mondiale, risipiti pe lucrari de mintuiala in scoli

Lucrarile de executie la Scoala din Seaca de Padure, finantate de Banca Mondiala, au fost cistigate prin licitatie de TMUCB Bucuresti, societate care, la rindul ei, a angajat ca subantreprenor firma ANITENICOM SRL Rosiorii de Vede. Dupa finalizarea lor, au inceput sa apara problemele, dupa cum a declarat Marin Diaconeasa, vicepresedintele Consilului Judetean Dolj: prin tigla a inceput sa ploua in clase, circa 80% din pardoseala s-a desprins, gresia si, mai ales, faianta au inceput sa cada. Diaconeasa a alertat Inspectoratul in Constructii, care a efectuat un control, gasind si mai multe carente. Alimentarea cu apa nu este definitivata, geamurile sint nechituite si, ca sa fie totul complet, WC-urile nu aveau scurgeri, asa ca elevii riscau sa se trezeasca inundati. „Firma in cauza nu s-a prezentat sa remedieze lucrarea, desi ieri a expirat termenul limita pentru acest lucru. Marin Diaconeasa a precizat ca, in aceste conditii, primaria din localitate trebuie sa gaseasca alti constructori pentru aceste lucrari si sa finalizeze pina la 1 septembrie ceea ce fusese facut de mintuiala. Dupa aceea, n-are decit sa trimita facturile SRL-ului din Rosiori“, a mai spus Diaconeasa.

Aristide Gheorghiu, directorul tehnic al ISJ Dolj, a precizat ca, in astfel de cazuri, firma cistigatoare a licitatiei poate pierde garantia bancara, care este destul de ridicata.

Specialistii sustin ca aceste lucruri sint posibile din cauza ca lucrarile trec prin mai multe „mini“: o firma din alta localitate cistiga licitatia centralizata la Bucuresti, din lipsa de personal contracteaza un subantreprenor, care, la rindul lui, neavind prea mult personal, angajeaza forta de munca locala, nu intotdeauna calificata. Nici nu mai este de mirare ca unele lucrari executate pe banii Bancii Mondiale ies asa de prost.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS