19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalComuna Ciresu, in haine de sarbatoare

Comuna Ciresu, in haine de sarbatoare

Primaria comunei mehedintene Ciresu, impreuna cu Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Mehedinti si Casa Municipala de Cultura au organizat ieri cea de-a 40-a editie a sarbatorii Pestera Topolnitei. Cele 60 de hectare de rezervatie si Pestera Topolnita constituie o bogatie naturala de exceptie si totodata un potential turistic deosebit pentru judetul Mehedinti.

„Complexul carstic combinat, realizat de pesterile Topolnita si Epurani, este foarte putin cunoscut si studiat, desi este de o frumusete impresionanta. Dorim ca, prin organizarea unor astfel de manifestari, sa atragem atentia publicului larg si, mai ales, a cercetatorilor si specialistilor asupra frumusetilor judetului nostru“, a spus George Buretea, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National. Deschiderea oficiala a manifestarilor din comuna Ciresu a fost facuta la ora 12.00 de catre primarul localitatii, Doru Tirlui, si de oficialitatile judetului participante la sarbatoare.

„La deschidere am invitat, pe linga oficialitati, si responsabilii activitatilor culturale din Mehedinti si persoanele care au initiat aceasta sarbatoare cimpeneasca, devenita traditionala. Manifestarile se vor incheia cu programele artistice prezentate de formatii de muzica populara din Mehedinti, dupa care toti participantii se vor prinde intr-o imensa hora taraneasca“, a spus primarul Doru Tirlui.

Pestera Topolnita, una dintre cele mai mari din Romania (peste 11 km deja explorati, cu galerii unice in lume si avind stalactite si stalagmite de milioane de ani), monument natural protejat de lege, este situata la 31 km de Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS