14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRomanii nu mai au loc la granita

Romanii nu mai au loc la granita

Vama Nadlac a fost asaltata incepind de vineri noapte de mii de persoane care voiau sa intre sau sa iasa din tara. Nici mijloacele de transport nu au fost mai putine, punind la grea incercare lucratorii vamali, care nu au putut face fata – ca efective – fluxului deosebit. Consecinta acestui fapt sint numeroasele nemultumiri si reclamatii ale celor care au stat cu orele in vama, insetati, supraincalziti, plictisiti si obositi.

Intrebat despre aceasta stare de fapt, directorul Directiei Regionale Vamale, Aurel Matiut, a declarat ca „aglomeratia este generata si de venirea lucratorilor Politiei de Frontiera din alte puncte de lucru din tara“.

Alta este insa parerea purtatorului de cuvint al Politiei de Frontiera din Arad, subcomisar Ion Mares. „In ultima perioada, valorile de trafic au fost mult mai ridicate decit de obicei, datorita vacantelor si concediilor. Sfirsitul saptaminii trecute a fost incendiar: granita a fost tranzitata de 10.000 de cetateni romani si straini, fiind controlate, totodata, 1.500 de mijloace de transport. S-a lucrat la capacitate maxima, pe sase artere, fiecare flux intrare-iesire insemnind cam cinci minute de turist. A fost nevoie de suplimentare de efective. Au fost adusi politisti de frontiera din alte puncte de control, in vederea fluidizarii traficului supraaglomerat“.

Politia de Frontiera a ajuns la o intelegere cu autoritatile maghiare, ca sa se faca redirectionarea traficului spre Turnu si Varsand, puncte de frontiera unde nu se inregistreaza timpi de asteptare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS