15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn mehedintean recidivist si fara permis a fugit de la locul accidentului

Un mehedintean recidivist si fara permis a fugit de la locul accidentului

• Gheorghe Lungu, de 26 de ani, din comuna Cazanesti-Mehedinti, a incercat sa-i pacaleasca pe politisti ca autoturismul implicat in accident i-a fost furat • Victima, Tudoroniu Serghie, de 61 de ani, a ajuns in stare grava la spital

Un accident de circulatie, soldat cu ranirea grava a unei persoane si usoara a altor doua, s-a produs miercuri seara, in jurul orei 23.00, pe DJ 671A, in afara localitatii Corcova – Mehedinti.

Serghie Tudoroniu, de 61 de ani, din Corcova, in timp ce conducea un vehicul cu tractiune animala, a intrat in coliziune cu un autoturism Dacia 1300, cu numarul de inmatriculare MH-02- KYL, care circula din sens opus si al carui sofer a pierdut controlul volanului si a intrat pe contrasens. In urma impactului, carutasul a fost grav ranit, fiind trimis la Spitalul de Urgenta din Craiova, cu multiple traumatisme, iar soferul a parasit locul faptei. Sotia si fiica lui Tudoroniu Serghie au fost ranite usor, fiind in afara oricarui pericol.

Joi, politistii Serviciului Circulatie din IJP Mehedinti au stabilit ca autoturismul este proprietatea lui Gheorghe Lungu, de 26 de ani, din comuna Cazanesti-Mehedinti, care a declarat initial ca autovehiculul i-a fost sustras de persoane necunoscute.

„In urma verificarilor, s-a stabilit ca autorul accidentului este chiar proprietarul autoturismului, care si-a inscenat furtul masinii deoarece nu avea permis de conducere si mai avea un rest de pedeapsa de executat, el fiind recidivist. Barbatul este cercetat de cadrele Serviciului Politiei Rutiere si Serviciului Cercetari Penale, pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, fara a poseda permis de conducere, fuga de la locul accidentului, vatamare corporala din culpa, refuzul recoltarii probelor biologice de singe, in vederea stabilirii alcoolemiei, si consum de bauturi alcolice, dupa producerea accidentului“, a spus comisar Gheorghe Neagu, ofiter specialist la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti. Pentru faptele sale, barbatul risca intre doi si sapte ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS