13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitia a adunat 81 de milioane de lei de la pietoni

Politia a adunat 81 de milioane de lei de la pietoni

„Nu v-am vazut“, „Ma grabesc“, „Sint veteran de razboi“, „Nu v-am recunoscut in uniformele astea noi“, acestea sint doar citeva dintre scuzele pe care le incearca pietonii in fata politistilor in momentul in care sint surprinsi traversind neregulamentar, cu speranta ca vor scapa de amenda.

Sanctiuni pentru cei care nu vor sa murdareasca zebra

Citeva zeci de politisti de la Politia Rutiera si de la sectiile din municipiu au luat parte ieri la o razie organizata pe principalele artere craiovene. Actiunea a avut drept scop „surprinderea si sanctionarea pietonilor care, din prea mult respect pentru marcajul pietonal, traverseaza departe de zebra, ca sa n-o murdareasca“, dupa cum a mentionat inspectorul principal Dumitru Paraschiv, seful Biroului Politiei Rutiere din cadrul Politiei municipiului Craiova.

Repartizati in 15 puncte fierbinti, in care accidentele rutiere cauzate de pietonii imprudenti sint mai frecvente, politistii au supravegheat, timp de trei ore, circulatia. Si n-au asteptat prea mult, destui concitadini trecind strada fara sa le pese de zebra.

In apropierea complexului Unirea, pe bulevardul Calea Bucuresti, a picat in plasa politistilor Oprian Berbecaru, de 60 de ani. Explicatia lui pentru traversarea neregulamentara, la nici 20 de metri de zebra: „Stiu ca nu e voie sa traversez pe aici, dar ma grabeam sa duc niste documente la Administratia Financiara, ca altfel iau amenda daca nu le duc la timp“. Si apoi, nerabdator, catre politist: „Hai, mai repede, completasi procesul-verbal? Ce tot scrii atita in el, ca ma grabesc“. Oricum, n-a scapat de amenda: 500.000 de lei, pentru traversare neregulamentara.

O amenda pe minut

Zi plina pentru politistii postati in fata complexului Mercur: nu treceau cinci minute si erau nevoiti sa mai dea o amenda. Primul amendat a fost Liviu Crinu, de 49 de ani, contabilul sef al unei ferme din Isalnita: „Ma grabeam ca s-a mutat sediul BCR si trebuie sa ajung la banca urgent“. Omul va trebui sa umble nu doar la contul firmei, ci si la al lui, pentru a plati amenda de o jumatate de milion.

Cu un tupeu fara limite, un tinar in pantaloni scurti si tricou rosu si-a parcat masina chiar linga cea a politistilor. Si-a luat diplomatul, a trintit usa, apoi a traversat pe unde n-avea voie. Chiar pe sub nasul politistilor. Agentul a alergat dupa el, i-a atras atentia ca n-avea voie sa treaca strada pe acolo si i-a cerut buletinul. Tinerelul i l-a inminat, apoi a intrat in sediul bancii, spunind ca se va intoarce: „Nu pot sa stau acum, ca am geanta plina de bani, dar ma intorc eu…“. Dupa citeva minute – surpriza! – individul, pe nume Catalin Iordachescu, a revenit. De data asta a traversat pe zebra, respectind culoarea semaforului, si a recunoscut spasit ca a gresit si ca isi merita amenda primita.

Altfel au stat lucrurile cu Ramona Razvana Sandu, de 32 de ani, care a traversat prin acelasi loc nepermis, iar cind agentul de la Circulatie a rugat-o sa se opreasca, a rupt-o la fuga. Mai iute de picior, politistul a prins-o si, tinind-o de brat ca sa n-o stearga din nou, a adus-o linga masina cu girofar. „Da’ aveti voie sa trageti de mine, ca m-ati impins?“, a intrebat ea, revoltata ca a fost oprita din drum si „bruscata“ pentru „nimica toata“. Apoi, vazind ca nu scapa de amenda, a incercat o scuza: „Nu v-am recunoscut in uniformele astea noi“.

N-a tinut, pentru ca pe bluzele noilor uniforme scrie mare Politia, asa ca a plecat cu procesul-verbal in mina si cu o durere in portofel.

Ieri, intre orele 12.00 -15.00, politistii au surprins 237 de pietoni traversind neregulamentar. Dintre acestia,162 s-au ales cu cite 500.000 de lei amenda contraventionala, iar ceilalti au fost mai norocosi, primind doar cite un avertisment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS