14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBaba Lisaveta a scapat teafara dupa ce i-a explodat butelia in nas

Baba Lisaveta a scapat teafara dupa ce i-a explodat butelia in nas

Un fapt mai putin obisnuit s-a petrecut joi in comuna doljeana Scaiesti. Pe la sapte seara, Elisabeta Buzatu, de 74 de ani, a shimbat butelia care se golise cu una plina. Dupa ce a bransat recipientul plin cu butan aflat sub presiune la aragaz, maica Lisaveta a dorit sa verifice daca instalatia functioneaza. Ea n-a gasit alta metoda pentru aceasta operatie decit cu chibritul aprins. In momentul in care a apropiat flacara de reductorul buteliei, aceasta a explodat.

Deflagratia a spulberat acoperisul casei, iar flacarile s-au extins cu repeziciune, cuprinzind gospodariile anexe si casa vecinilor. In ciuda violentei exploziei, baba Lisaveta a reusit sa scape cu viata ca prin urechile acului. Mai mult, ea nu s-a ales nici macar cu o zgirietura, singurele urme fiind o usoara „rumeneala“ in obrajori, ceva mai usoara decit arsura provocata de soare intr-o zi de plaja… cu nor.

Pompierii militari de pe platforma industriala Isalnita au intervenit cu doua autospeciale, dar flacarile mistuisera deja cele doua gospodarii. Pompierii au reusit sa stinga focul dupa miezul noptii. Au fost distruse grajdurile celor doua imobile. Nu s-au inregistrat victime omenesti si nici pierderi in rindul animalelor. Familia Buzatu a ramas pe drumuri, casa transformindu-se intr-un morman de jar si cenusa. Privind la ruinele acesteia, femeia a cazut linga un gard si blestemindu-si zilele bocea continuu. Aici duce iresponsabilitatea celor care spun ca stiu ei ce fac si ca n-are cum sa li se intimple tocmai lor una ca asta. Asa a zis si baba Lisaveta toata viata, de fiecare data cind schimba butelia, pina joi seara, cind… a ramas fara casa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS