22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsiliul Judetean Gorj si-a tras cabana

Consiliul Judetean Gorj si-a tras cabana

• Nicolae Mischie s-a zbatut sa achizitioneze la un pret de nimic cabana CONSUMCOOP de la Baia de Fier • Consiliul judetean va cumpara cu doua miliarde de lei jumatate din Casa Ganescu din Tirgu Jiu • In acest loc va functiona un centru judetean de perfectionare a angajatilor din administratia publica locala

Sefii si angajatii Consiliului Judetean Gorj se vor relaxa de acum inainte in casa de vacanta de la Baia de Fier. Consilierii judeteni au adoptat ieri o hotarire prin care a fost aprobata achizitionarea cabanei Pestera Muierilor de la Baia de Fier. In expunerea de motive a hotaririi se mentioneaza ca institutia va dobindi posibilitatea de a contracta imprumuturi interne si externe pentru realizarea de investitii de interes judetean. Printr-o administrare eficienta, concesionari sau inchirieri, se vor putea obtine venituri importante pentru bugetul judetului, se spune in amintita hotarire. Asadar, consiliul judetean se imprumuta atit pentru binele angajatilor sai, cit si pentru distractia altora din care vrea sa scoata bani. Comisia de negociere pentru cumpararea imobilului respectiv a fost mandatata sa negocieze cu proprietarul un pret maxim de 1,2 miliarde de lei. In acest pret intra o suprafata de 511 metri patrati, reprezentind un restaurant, spatii de cazare, veranda si o centrala termica.

Negot pe mosia lui Mischie

Discutiile pe marginea acestei hotariri au semanat cu un negot la tirg. In ciuda faptului ca toata lumea era constienta ca valoarea cabanei este mult mai mare de 1,2 miliarde de lei, Nicolae Mischie a insistat ca institutia pe care o conduce sa inceapa sa mai si cumpere imobile, fiind destui aceia care au pus mina pe patrimoniul judetului. In ceea ce priveste valoarea cabanei, aceasta a fost stabilita la 991 de milioane de lei plus cheltuieli de evaluare, de catre expertii FEDERALCOOP, in subordinea careia se afla CONSUMCOOP, si la 757 de milioane de lei de catre expertul Consiliului Judetean Gorj. Acesta din urma a propus o medie de incepere a licitatiei de 874 de milioane de lei. Consiliul judetean este dispus sa ofere maximum 1,2 miliarde de lei. Consilierul judetean Ilie Turtoi, in acelasi timp si presedinte al FEDERALCOOP Gorj, a amenintat ca va scoate la licitatie publica imobilul, insa a fost repede temperat de Mischie. Principalul argument al acestuia din urma a fost terenul aferent cabanei, care in prezent se afla in proprietatea Consiliului Local Baia de Fier, deci, indirect, la dispozitia Consiliului Judetean condus de Mischie.

„Cooperatia nu este cooperatia. Mai multa indulgenta.“

Nicolae Mischie i-a amintit reprezentantului FEDERALCOOP ca este cazul sa se ajunga la o intelegere, in discutie fiind binele si interesul judetului. „Haideti sa nu dam asa totul oricui! N-o luam pentru noi – o luam pentru judet. Cooperatia nu este cooperatia. Mai multa indulgenta. Sa mai pastram cite ceva si pentru judet. O luam pentru consiliul judetean. Daca o lua unul dintre noi , mai ziceam… Insista destui smecheri sa puna mina pe aceasta cabana. Atunci nu are rost sa ne mai complicam atita. Nu este greu“, a afirmat Mischie. Unii dintre cei care asistau la discutii au afirmat ca daca ar fi cumparat cu banii jos cabana, cu 1,2 miliarde de lei, peste citeva zile ar fi putut-o vinde cu un pret de trei ori mai mare. Dupa adoptarea hotaririi, s-a ajuns la concluzia ca este mai bine sa se apeleze la un evaluator neutru. Casa „Ganescu“, adica fosta casa de oaspeti, a devenit proprietatea integrala a Consiliului Judetean Gorj. Aceasta institutie detinea jumatate din casa, cealalta fiind a Primariei Tirgu Jiu. Pretul de vinzare-cumparare a fost stabilit la doua miliarde de lei. Cu toate ca in Casa Ganescu trebuia sa fie cazati oaspetii judetului, in acest loc va functiona un centru de perfectionare a angajatilor din administratia publica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS