16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViceliderul nu pare nici el tentat sa candideze daca vor fi alegeri

Viceliderul nu pare nici el tentat sa candideze daca vor fi alegeri

Ioan Acrivopol, seful de sindicat al functionarilor din Primaria Craiova, isi da demisia din aceasta functie deoarece nu este conforma cu noul statut al functionarilor publici. Acrivopol este si seful de personal din primarie si i-a avut pina acum in subordine, pe linie de sindicat, pe toti cei peste 300 de salariati ai municipalitatii.

„Daca sint sef de resurse umane nu mai pot fi sef de sindicat, potrivit noii legi. Probabil, la inceputul lui septembrie voi indeplini aceasta formalitate, lasind locul altora“, a declarat Ioan Acrivopol.

Un posibil succesor al acestuia ar putea fi Dan Dobrescu, inspector in cadrul Serviciului disciplina in constructii si actualul vicelider al sindicatului. Dobrescu a marturisit insa ca nu prea ar fi tentat sa candideze pentru functia de sef de sindicat in cadrul municipalitatii, deoarece „si asa, nu avem prea mare libertate de miscare“ si ca probabil ii va lasa locul unuia mai tinar.

In perioada in care Acrivopol a fost sef de sindicat, aproape sase ani, activitatea sindicala a fost slaba. Mai mult, anul trecut, functionarii primariei craiovene au fost singurii care au muncit in timp ce colegii lor din alte primarii se aflau in greva pentru obtinerea tichetelor de masa. In cele din urma, revendicarile salariatilor nu au fost satisfacute. Seful resurselor umane a recunoscut si el ca este foarte greu sa te bati cu un superior „mina de fier“ cum este primarul Vasile Bulucea. Mai ales ca ii era superior si pe linie de partid, Acrivopol fiind membru PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS