16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte stiri

200 de turisti participa la Asaltul Bucegilor

Aproape 200 de turisti vor lua cu asalt Bucegii, in perioada 7-12 august, in cadrul unei actiuni nationale cu caracter sportiv, organizate de Asociatia „Veteranmont“ Romania. Din Craiova, vor fi aproape 20 de participanti, membri ai Asociatiei „Craiovestii“ si ai scolii de ghizi montani. Printre organizatorii locali ai actiunii intitulate „Asaltul Bucegilor“, se numara Casa de Cultura „Traian Demetrescu“ si Directia Judeteana de Tineret si Sport. In perioada amintita va fi organizat si un concurs de orientare, dotat cu premii simbolice, cuprinse intre 200.000 si 500.000 de lei. Organizatorii isi propun sa antreneze un numar cit mai mare de persoane in orientarea turistica si sa creeze, prin colectarea de date despre ecosistemul Muntilor Bucegi, o opinie favorabila protectiei mediului inconjurator.

Fumatorii au provocat doua incendii

Tigarile aprinse aruncate aiurea de fumatori au cauzat doua incendii in judetul Dolj. Luni dupa-amiaza, flacarile au cuprins capitele de fin aflate in ograda Elenei Tudor din comuna doljeana Breasta. Incendiul nu s-a soldat cu victime, insa trei tone de fin au fost mistuite de foc, provocindu-i femeii un prejudiciu de circa noua milioane de lei.

Un alt incendiu a izbucnit ieri in Craiova. In zona strazii Potelu din cartierul Romanesti, nu departe de vilele ANL aflate in constructie, o suprafata intinsa de vegetatie uscata a fost cuprinsa de flacari. „In ambele cazuri, pompierii militari au localizat si stins focul. Si tot in ambele cazuri, cauza cea mai probabila a izbucnirii incendiilor a fost o tigara aprinsa aruncata aiurea de vreun trecator“, a mentionat Paun Nedelea, ofiter de serviciu in cadrul Grupului de Pompieri „Oltenia“.

Beat pe motoscuter

Conducatorul unui motoscuter s-a ales cu dosar penal dupa ce a fost oprit de politistii craioveni, duminica, pe bulevardul Nicolae Titulescu, pentru un control de rutina. Marian Boldu, din Craiova, nu poseda permis de conducere, care era necesar pentru conducerea acestui vehicul (categoria A1), iar motoscuterul nu era inmatriculat. Ca si cind n-ar fi fost suficient, alcooltestul in care a suflat Boldu a indicat o imbibatie alcoolica de 0,66 mg/l, corespunzatoare unei stari avansate de ebrietate. Politistii de la circulatie aminteasc posesorilor de motoscutere ca aceste vehicule sint supuse inmatricularii, iar conducerea lor pe drumurile publice se face doar pe baza unui permis de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS