13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGunoiul de la Cerna, frate cu Bulucea

Gunoiul de la Cerna, frate cu Bulucea

In cartierul „Nicolae Titulescu“ din Craiova, zona Cerna, gunoiul suplimentar adunat la cele doua platforme de la blocurile c7 si d21 degaja „parfumul“ pestilential, atit de mult pe placul ciinilor vagabonzi, incit, parca de mila lor, SC RETIM SA – sucursala Craiova nu-si calca pe inima sa-l ridice. Administratorul Asociatiei de proprietari nr. 2 Cerna, George Drimba, spune ca de fiecare data trimite adrese oficiale catre SC RETIM SA pentru golirea la timp a pubelelor si pentru ridicarea gunoiului suplimentar, insa niciodata nu se achita la timp de obligatiile contractuale: „Am platit intotdeauna firmei respective, singura repartizata in zona de vest a orasului, aceste servicii, dar… in zadar. Locatarii din acest cochet cartier sint nevoiti sa suporte mirosul care, de multe ori, le intra si in locuinte, in special la cei care au apartamentele in vecinatatea platformelor de gunoi. Si de aceasta data asociatia noastra a platit in jur de 13 milioane de lei. Imaginea este cea pe care o vedeti. Angajatii vin cu intirziere de cel putin o saptamina“.

Intr-adevar, imaginea este penibila, dezolanta si nu face onoare nimanui, mai ales primarului Bulucea. In plina canicula, aerul este irespirabil. Pot aparea focare de infectie, epidemii din cauza „ingredientelor pubelare“, iar consecintele nu le vor suporta „imunitarii“ de la SC RETIM SA, ci locatarii din cartier. De la gardul Grupului Scolar de Industrie Alimentara „Ilie Murgulescu“ – unde invata peste doua mii de elevi – pina la una din platformele de gunoi sint doar citiva metri.

Edilul sef al Craiovei are obligatia sa fie intolerabil cu cei care pun in primejdie sanatatea cetatenilor urbei si, nu in cele din urma, chiar sanatatea celor care l-au votat. Intr-o situatie similara, in tarile occidentale nu numai ca firma ar fi dat faliment, dar ar fi platit sume enorme de bani cetatenilor afectati si amenzi usturatoare pentru poluare. In pofida faptului ca s-au mai semnalat cazuri identice, primarul Craiovei nu a luat nici o masura concreta pentru „eradicarea nesimtirii“.

Ceea ce duce la concluzia ca „in Craiova, gunoiul e frate cu Bulucea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS