13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Gaura“ de 18 miliarde in bugetul Regiei de Apa Craiova

„Gaura“ de 18 miliarde in bugetul Regiei de Apa Craiova

Primaria Craiova a finalizat recent seria controalelor economico-financiare la regiile autonome si serviciile din subordine. Situatia cea mai ingrijoratoare s-a inregistrat la Regia de Apa Craiova, unde inspectorii financiari ai municipalitatii au constatat ca unitatea inregistra, la sfirsitul anului 2002, pierderi care se cifrau la peste 18 miliarde de lei. Viceprimarul Mihai Dragu, cel care a comandat controalele, considera ca pierderile sint cauzate de managementul defectuos al directorului Leonida Nicolaescu.

„Unitatea avea deja pierderi de noua miliarde. Pina la sfirsitul anului, suma s-a dublat, in mare parte din cauza deciziei conducerii de a le acorda salariatilor tichete de masa. Directorul a spus ca a facut lucrul acesta la presiunile sindicatului. Pai, sindicatul conduce unitatea? Daca nu vor recupera pierderile pina la sfirsitul anului, contractul prin BERD pentru inlocuirea conductelor si cel prin ISPA, in valoare de 70 de milioane de euro, pentru statia de epurare a apelor reziduale, pot fi puse in pericol“, a precizat Mihai Dragu.

Viceprimarul a spus ca, pina la controlul primariei, aceste lucruri au fost tinute sub tacere.

Raportul va fi supus unei analize a consiliului local, intr-o sedinta extraordinara ce va avea loc probabil dupa 20 august. Primaria a cerut conducerii regiei sa elaboreze urgent un plan de restructurare si, mai ales, sa renunte la tichetele de masa pentru cei peste 1.100 de salariati, daca pierderile nu pot fi recuperate in timp util. Cit despre directorul Nicolaescu, acesta ar fi promis ca va reusi sa faca rost de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS