20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCrima pentru un brat de lucerna

Crima pentru un brat de lucerna

Ucigasul este un cioban de 76 de ani, care si-a lovit adversarul cu bita pina n-a mai miscat

Un barbat din comuna doljeana Giubega a fost ucis ieri-dimineata de un cioban caruia ii reprosase ca si-a dus oile la pascut in lucerna lui.

Tudor Belu, de 62 de ani, din comuna Giubega, sat Galiciuica – judetul Dolj, a plecat la cimp ieri-dimineata, sa vada daca nu cumva oile oamenilor din sat au dat iar iama in lucerna lui. Auzise el ca un cioban, pe nume Laurentiu Poenaru, de 76 de ani, cu care nu se afla chiar in cele mai bune relatii, si-ar fi bagat oile taman pe tarlaua lui cu lucerna.

Criminalul isi va petrece la puscarie ultimii ani din viata

Nici nu s-a departat prea bine de sat, ca s-a si intilnit cu Poenaru, sprijinit in bita, alaturi de oile sale. Pe un ton mai rastit, Belu i-a reprosat ciobanului ca si-a dus oile in lucerna lui. Atit i-a trebuit lui Poenaru, mai aprig din fire, care a inceput sa-l injure cum i-a venit la gura pe consateanul sau. Si pentru ca la injurii i s-a raspuns asemenea, ciobanul a sarit la bataie. Mai in virsta decit adversarul, insa inarmat cu ditamai bita, Laurentiu Poenaru l-a lovit pe Tudor Belu in cap, in stomac, in spate, peste miini si picioare, pina ce victima n-a mai miscat. Apoi s-a indepartat imediat, cu gindul ca nimeni n-o sa afle ce-a facut.

Insa, doi consateni au observat intreaga scena si au dat fuga in sat sa alerteze rudele lui Belu. Sotia victimei si citiva membri din familie au sosit dupa citeva minute la locul altercatiei, dar era prea tirziu, caci Belu murise, in urma loviturilor primite. Alti sateni au pornit in cautarea batrinului cioban, pe care l-au gasit si l-au dus la postul de politie din comuna.

Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj au emis pe numele lui Laurentiu Poenaru, acuzat de omor, un mandat de arestare pentru trei zile, urmind ca astazi sa fie prezentat judecatorilor pentru un nou mandat. Ciobanul, care si-a recunoscut cu sinceritate fapta in fata oamenilor legii, risca sa-si petreaca ultimii ani din viata la puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS