16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii vor apa, nu stilpi

Craiovenii vor apa, nu stilpi

Oamenii considera ca edilii nu consulta comunitatea atunci cind iau decizii importante

In sedinta ordinara a Consiliului Local Craiova de joi, consilierii i-au atras atentia primarului Vasile Bulucea ca firma LUXTEN, cea care modernizeaza iluminatul public in oras, inlocuid in unele zone stilpii de sustinere a lampilor electrice, strica aspectul centrului municipiului.

Inlocuirea stilpilor din metal cu unii din beton, efectuata de firma amintita, a fost discutata si in sedinta consiliului judetean de joi. Consilierii doljeni sustin ca stilpii inlocuiti ar trebui sa intre in proprietatea judetului, pentru a fi distribuiti catre comunele sarace, care au nevoie de ei, ca nu cumva sa ajunga fier vechi si cineva sa cistige bani de pe urma unei asemenea afaceri.

„Inainte erau niste stilpi metalici in English Park, care se potriveau foarte bine cu stilul retro al gradinii. Toti acesti stilpi au fost inlocuiti cu unii din beton, fara sa se tina cont de aspectul estetic. Este urit“, a spus consilierul Mihai Neagoe.

Oamenilor le pasa ce se intimpla cu banii lor

Intrigati de declaratiile consilierului, ziaristii au dorit sa verifice daca este o opinie izolata sau mai exista craioveni care cred la fel. In consecinta, pentru prima data de la semnarea acestui contract fabulos cu LUXTEN, de peste 16 milioane de euro, care va indatora bugetul Craiovei in urmatorii zece ani, reporterii GdS au iesit in strada cu intentia de a afla reactia cetatenilor. Cele citeva opinii consemnate demonstreaza ca oamenii nu sint atit de naivi incit sa nu le pese ce se intimpla cu banii lor. In plus, se confirma si rezultatele ultimului sondaj de opinie dat recent publicitatii (realizat de Institutul Social Roman), conform caruia altele erau prioritatile municipiului in prezent: reparatia strazilor si, mai ales, asigurarea apei potabile in tot orasul. Lucru de care edilii ar fi trebuit sa tina cont, cel putin in ceea ce priveste investitiile majore din oras. In cele din urma, este o chestiune de bun-simt sa fie consultata si populatia atunci cind se iau decizii atit de importante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS