26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDupa 106 zile petrecute in arestul IJP Mehedinti, Ilie Iocsa a fost pus in libertate

Dupa 106 zile petrecute in arestul IJP Mehedinti, Ilie Iocsa a fost pus in libertate

• Procurorii PNA spun ca nu a fost vina lor si ca inculpatii le scapa printre degete din cauza unor vicii de procedura • Anterior deciziei magistratilor de la CSJ, cunoscutii lui Iocsa dadeau ca sigura eliberarea sa, inainte de expirarea celui de-al patrulea mandat de arestare preventiva

„Viciul de procedura nu ne apartine noua. In cazul eliberarii lui Ilie Iocsa, nu este vina Parchetului National Anticoruptie, iar instrumentarea dosarului va merge pina la capat, cind se va intocmi rechizitoriul“, a declarat ieri Gabriela Neagu, purtatoarea de cuvint a PNA, care a adaugat ca „din pacate, nu este primul caz in care avem de-a face cu astfel de vicii de procedura, care il scot pe inculpat din arestul preventiv“. Vinerea trecuta, presedintele Fundatiei Romane pentru Tineret „Dacia“ Baile Herculane a fost pus in libertate, dupa ce avocatii sai au obtinut cistig de cauza la Curtea Suprema de Justitie (CSJ), care a casat hotarirea de prelungire a celui de-al patrulea mandat de arestare preventiva. Prelungirea a fost judecata de magistratii Tribunalului Caras-Severin, majoritatea persoane cunoscute destul de bine de Ilie Iocsa. Avocatii presedintelui de la universitatea-fantoma au recuzat instanta de judecata din Caras-Severin si au gasit apoi si viciul de procedura care a permis eliberarea clientului lor. Aparatorii au aratat ca solicitarea de recuzare nu a fost judecata de un complet alcatuit din doi judecatori, asa cum este stabilit in noile modificari ale Codului Penal.

Cunostintele lui Ilie Iocsa si-au facut datoria cu prisosinta

Potrivit purtatorul de cuvint al PNA, procurorii isi mentin toate acuzatiile initiale, pina la finalizarea dosarului, cu atit mai mult cu cit Ilie Iocsa este cercetat, pe linga infractiunea de luare de mita, si pentru ca la domiciliul sau si la sediul fundatiei din Baile Herculane au fost gasite sute de lucrari de diploma in alb, peste o suta de mii de dolari, monede numismatice de patrimoniu national, un detector de metale si un pistol de fabricatie germana, pentru care nu exista permis. Este de notorietate faptul ca Iocsa are multe cunostinte in Caras-Severin, unde procurori, judecatori, avocati si politisti au predat sau au urmat cursurile Facultatii de Drept din statiunea de pe Valea Cernei. Acestia nu sint insa singurii cunoscuti ai presedintelui din Herculane. Ilie Iocsa este un apropiat al sefului politiei din judet, comisar-sef Petre Bordea, dar si al prefectului de Caras-Severin, Pavel Balan, a carui sotie este studenta la Facultatea de Drept. In aceste conditii, nu au fost putine vocile care au dat ca sigura punerea in libertate a presedintelui Fundatiei Romane pentru Tineret „Dacia“ Baile Herculane. Arestat pe 11 aprilie, in urma unui flagrant de luare de mita, organizat de politistii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova, impreuna cu PNA – sectia Mehedinti, Iocsa a fost eliberat dupa 106 zile petrecute in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti. Daca procurorii Parchetului National Anticoruptie ii mai dau citeva zile de libertate, apropiatii sai spun ca sint putine sanse ca Ilie Iocsa sa revina in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS