16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProiectele ISPA si PHARE sprijina alimentarea cu apa potabila a Severinului

Proiectele ISPA si PHARE sprijina alimentarea cu apa potabila a Severinului

Mehedintiul beneficiaza de un proiect de reabilitare a retelei de alimentare cu apa pentru Drobeta Turnu Severin, a carui finalizare este prevazuta pentru decembrie 2004. Valoarea proo, iar cea mai mare parte din finantare, respectiv 487.500 de euro, este asigurata din fonduri ISPA, prin Uniunea Europeana. Restul fondurilor sint asigurate de Consiliul Judetean Mehedinti si de Consiliul Local Drobeta Turnu Severin.

„Toate aceste proiecte necesita o cofinantare locala. Proiectul este in stadiu avansat si are in vedere si extinderea retelei, sursa alternativa de alimentare cu apa potabila, canalizare si constructia unei statii de epurare in Drobeta Turnu Severin. Asistenta tehnica este acordata de Uniunea Europeana“, a spus responsabilul de proiect la Consiliul Judetean Mehedinti, Mariana Suiu.

Autoritatile spera sa reduca rata somajului in zona de nord a judetului

Pentru dezvoltarea durabila a ariei Ilovita-Ciresu-Marga, se afla in derulare un proiect in valoare de citeva milioane de euro, finantat din fonduri PHARE. Cofinantatori sint, in acest proiect, Consiliul Judetean Mehedinti si Guvernul Romaniei. Obiectivele prevazute sint cresterea atractivitatii zonei de nord a judetului, in vederea atragerii unui numar mai mare de turisti, si atragerea de investitii private. „Toate acestea speram sa duca la conditii de viata mai bune pentru comunitatea locala. Proiectul prevede si consolidarea DJ 607C, care face legatura cu DE 70 si judetele Gorj, Vilcea, Hunedoara. Prin acest proiect se imbunatateste si traseul intre zona de nord a judetului Mehedinti, cu Drobeta Turnu Severin, Orsova si Clisura Dunarii“, a precizat Mariana Suiu. Autoritatile locale spera ca implementarea acestui program sa duca si la o reducere a ratei somajului in zona de nord a judetului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS