20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFiii lui Saddam, ucisi in toaleta

Fiii lui Saddam, ucisi in toaleta

Udai si Qusai Hussein, cei doi fii ai lui Saddam, ar fi fost capturati si ucisi in baia unei vile din Mosul, informeaza Tgcom. Cei doi frati se ascundeau de aproape o luna in casa cetateanului irakian Nawaf Zaidan Nasiri. Cotidianul Washington Post citeaza afirmatiile lui Mukhlis Thahir Juborii, un vecin al proprietarului elegantei vile de trei etaje, care spune ca Zaidan a fost silit sa-i adaposteasca pe cei doi mostenitori ai dictatorului irakian, in ciuda vointei sale.

„Mi-au cerut sa ramina in casa mea, iar eu nu am putut sa-i refuz. Pentru mine a fost un dezastru“, s-a confesat proprietarul vecinului sau. Potrivit prietenilor si vecinilor, Zaidan, om de afaceri, in virsta de 46 de ani, specializat in afacerile de import-export, datoreaza totul familiei dictatorului Hussein, care ii rasplatea fidelitatea fata de regim cu generoase contracte pentru firma sa. Luni noapte, un informator, probabil in speranta de a intra in posesia celor 30 de milioane de dolari recompensa din partea guvernului american pentru informatiile care duc la capturarea sau moartea celor doi fii, le-a spus militarilor americani ca Udai si Qusai se aflau in vila. Identitatea informatorului ramine necunoscuta. La 12 ore dupa aceasta informatie, aproape 200 de soldati americani au descins la vila suspecta.

Majoritatea vecinilor lui Zaidan nu au fost surprinsi de vestea ca Udai si Qusai erau ascunsi in acea vila. Vecinii nu au observat nimic bizar in jurul casei, dar spun ca Zaidan se comporta ciudat in ultimul timp. De obicei, seara, Zaidan scotea scaunele de plastic pe trotuarul din fata casei si impreuna cu alti vecini discutau evenimentele curente la o cana cu ceai. Dar, de peste trei saptamini, Zaidan nu a mai iesit cu vecinii. Thahir spune ca Zaidan, in dimineata cind cei doi frati au murit, parasise grabit casa, impreuna cu familia sa, pentru a merge intr-o alta locuinta a sa pe malul riului Tigru. In timp ce se afla acolo, soldatii americani au venit la el sa-i spuna ca poate sa se intoarca acasa. Trei alti vecini spun ca l-au vazut pe Zaidan parasind casa la primele ore ale diminetii de marti si reintorcindu-se alaturi de fiul sau, in jur de ora 9.00 dimineata. Putin timp dupa aceea, soldatii au ajuns la vila si l-au luat pe Zaidan cind acesta a refuzat sa-i lase sa intre. Abia apoi a inceput operatiunea propriu-zisa, de capturare a celor doi fii ai dictatorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS