25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInternat pentru raceala, rapus de tumoare

Internat pentru raceala, rapus de tumoare

• Decesul copilului de doi ani, din comuna doljeana Argetoaia, care a fost pasat intre patru spitale in decurs de numai citeva ore, a survenit din cauza unei tumori cerebrale • Directia Sanitara a declansat o ancheta privind motivele pentru care spitalele au refuzat sa-l interneze pe copil si nu au diagnosticat corect boala

Medicii legisti au incercat sa desluseasca misterul mortii lui Catalin Marian Galbenu, baietelul care a decedat luni la Spitalul de Urgenta Craiova.

Copilul, in virsta de doi ani, fusese internat vineri la Spitalul din Filiasi, cu diagnosticul de bronhopneumonie. Starea lui s-a agravat in noaptea de duminica spre luni. Dupa ce Violeta Galbenu, mama baiatului, s-a rugat vreme de sase ore de medici sa-l trimita la un spital din Craiova, cadrele medicale au acceptat transferul pacientului, abia dupa ce acesta intrase in coma. Cu copilul in coma, ambulanta s-a plimbat luni dimineata pe la trei spitale, Catalin Galbenu nefiind primit nici la Spitalul Clinic Municipal Filantropia – unde a fost diagnosticat cu meningo-encefalita – si nici la Spitalul de Boli Infectioase – unde s-a considerat ca este vorba de o stare comatoasa de etiologie neprecizata.

In urma necropsiei efectuate ieri s-a concluzionat ca decesul lui Catalin Marian Galbenu a survenit din cauza unei tumori cerebrale existente pe creierul mic. Dr. Constantin Ecobici, directorul Directiei de Sanatate Publica Dolj, considera ca astfel s-ar explica de ce medicii au gresit diagnosticul – „Tumoarea cerebrala da simptome similare atit cu cele ale racelii, cit si meningo-encefalitei“ – excluzind „in mare parte“ posibilitatea unei culpe medicale. Cu toate acestea, conducerea DSP Dolj a dispus efectuarea unei anchete privind modul in care se trateaza pe raza judetului cazurile de urgenta pediatrica, ocazie cu care se vor analiza si motivele din care copilul in coma a fost pasat de la un spital la altul, decedind in drum spre Reanimarea Spitalului de Urgenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS