15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Segarcea se vorbeste limba lui Jose Armando

La Segarcea se vorbeste limba lui Jose Armando

Biblioteca centrala „Mircea Radina“ din Segarcea organizeaza gratuit, in fiecare an, „scoala de vara“, la care pot participa toti segarcenii care doresc sa se initieze in informatica, limbi straine, cultura si civilizatie. Cursurile sint predate de absolventi ai facultatilor de profil, clienti fideli ai bibliotecii sau chiar de bibliotecare. In aceasta vara, conducerea a pus la punct un program suplimentar de initiere in limbile de circulatie internationala (franceza, italiana), inclusiv spaniola, care nu se studiaza la nici una dintre scolile din localitate.

Fanii telenovelelor iau lectii de spaniola cu bibliotecara

Bibliotecara Alexandra Barbu a spus ca, in ultimul timp, au crescut foarte mult cererile de cursuri pentru limba spaniola si ca prichindeii cursanti sint niste elevi foarte silitori, mai ales dupa avalansa de telenovele difuzate pe posturile nationale. Seriale de succes gen „Clona“, „Salome“ sau „Perla – Cararile iubirii“ au sporit apetitul elevilor.

„Cursurile sint deschise oricui, indiferent de virsta. Ne-am gindit ca, daca oamenii vor vrea cindva sa mearga la munca in strainatate, sa se descurce“, a spus bibliotecara.

La cursurile de limba spaniola din aceasta vara s-au inscris peste 20 de copii, cu virste cuprinse intre opt si 14 ani. Profesoara lor este Mirela Mirea, bibliotecara si absolventa a Facultatii de Litere, Sectia de limba spaniola.

„Ei au vazut la televizor nenumarate telenovele, insa acum i-am pus sa-si noteze pe caietele si cum se scrie in spaniola. Sint foarte silitori“, a spus Mirela. La plecare, micutii rostesc in cor un „gracias“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS