22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistrul Athanasiu, impotriva muncii patriotice

Ministrul Athanasiu, impotriva muncii patriotice

Ministrul educatiei, Alexandru Athanasiu, in urma materialelor aparute in presa despre munca patriotica prestata de operatori, a emis un ordin pentru salarizarea personalului care face parte din comisiile organizate pentru admiterea absolventilor clasei a VIII-a in invatamintul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2003-2004. Ordinul aparut marti in inspectoratele scolare are numarul 4.570 si este datat 11 iulie 2003, desi surse din minister sustin ca despre acest ordin nu a stiut nimeni, nici macar directorul general din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Liliana Preoteasa. Chiar daca ordinul este antedatat, important este ca s-a rezolvat problema celor care au muncit pina la epuizare, in special a operatorilor.

S-a aprobat retribuirea prin plata cu ora pentru cadrele didactice care fac parte din comisia de inscriere din fiecare unitate de invatamint gimnazial. Articolul 2 din ordinul ministrului prevede „retribuirea pentru ore suplimentare, conform legii, pentru personalul didactic auxiliar sau nedidactic, care face parte din comisia de inscriere din unitatea de invatamint gimnazial, respectiv din centrul special de inscriere pentru candidatii proveniti din alte judete“.

Retribuirea operatorilor din centrele de inscriere, care au introdus in calculator datele din fisele de inscriere, este prevazuta la articolul 3, acordindu-se cite 20 de minute pentru fiecare fisa. Ca noutate, se va face inclusiv retribuire pentru orele suplimentare, pentru personalul didactic auxiliar si nedidactic din unitatile de invatamint, insa numai in baza unei adeverinte eliberate de centrul de inscriere si semnate de presedintele acesteia.

Cit despre plata operatorilor pentru introducerea datelor din dosarele candidatilor la concursul de titularizare nu se precizeaza nimic in ordinul ministrului, desi informaticienii au avut acelasi „regim“ de doua-trei ore de somn pe noapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS