19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMiliarde tocate fara anestezie

Miliarde tocate fara anestezie

O echipa formata din specialisti de la Ministerul Sanatatii in frunte cu ministrul secretar de stat Dan Georgescu a intrat pe poarta Spitalului Judetean Slatina, la ora 7.20, pentru ca zece minute mai tirziu sa asiste la raportul de garda. A urmat apoi inspectia spitalului, sectie cu sectie. Specialistii din minister i-au adunat pe toti medicii si sefii de sectii din spitalul slatinean, pe directorii DSP si ai CAS Olt (presa nu a avut acces – n.r.) si le-au prezentat acestora concluziile deloc incurajatoare la care au ajuns. In conferinta de presa care a urmat, nici unul din aspectele negative reprosate la sedinta nu a fost facut public. Cel mai grav aspect sesizat de oficialii ministerului a constat in depistarea unei sume de 1,6 miliarde de lei cheltuieli nejustificate.

„Cadrele de conducere ale spitalului trebuie sa gaseasca o solutie pentru a plati acesti bani si pentru a-i pune la loc“, a declarat Nicolae Rafira, membru al echipei de control.

„Primarul din Scornicesti are o fobie fata de spitalul acesta!“

Problema deschiderii noului spital TBC la Scornicesti a fost abordata foarte direct de cei din minister, care nu s-au sfiit sa puna degetul pe rana. „Inaugurarea spitalului de pneumoftiziologie in acest oras a facut, din pacate, prea mult zgomot, cind de fapt nu era cazul!… Cit despre incapatinarea primarului de aici… Acesta probabil ca are o fobie fata de infiintarea spitalului, fobie care s-a transmis genetic si in rindul populatiei din zona, altfel nu-mi explic opozitia sa. Am mai avut asemenea cazuri, vedeti Spitalul Filaret din Capitala, dar oamenii au inteles ca nu e nici un pericol daca sint luate toate masurile de siguranta. Asa se va intimpla si in acest caz. Sa se termine cu aspectele epidemiologice si bolnavii TBC de la Slatina vor fi mutati la Scornicesti!“, a conchis ministrul secretar de stat Dan Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS