22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Specialist“ in constructii, cautat de familiile pagubite

„Specialist“ in constructii, cautat de familiile pagubite

• Vasile Istrate si Viorica Tabacaru l-au angajat pe Vasile Gamala sa le ridice un zid, respectiv un acoperis • Cele doua familii il acuza
pe severinean ca a luat banii si s-a facut nevazut • Alte persoane, aflate in aceeasi situatie, au depus deja plingeri la politie

Severineanul Vasile Istrate, de pe strada Brancoveanu, din Drobeta Turnu Severin, a dat un anunt in presa, la sfirsitul anului trecut, pentru a gasi o persoana care sa-i construiasca un zid interior la terasa apartamentului. La scurt timp, a fost contactat de Vasile Gamala, din municipiu, care s-a recomandat specialist in lucrari de constructii. Acesta a spus ca in doua zile va finaliza lucrarea, dar nici dupa noua luni zidul nu a mai fost ridicat.

„Mi-a cerut suma de 900 de mii de lei si materialele necesare. I-am spus ca eu nu pot sa car materiale si s-a oferit el sa le aduca, dar a marit tariful lucrarii la 1,2 milioane de lei. Dupa citeva zile, mi-a cerut jumatate din suma in avans. Pe 2 noiembrie, anul trecut, i-am dat banii si a zis ca vine sa se apuce de lucrare. Am ajuns in iarna si n-a facut nimic. M-a cautat acasa, dar atunci cind stia ca nu ma gaseste, ca sa aiba o motivatie. L-am gasit in final, am convenit ca nu se poate lucra in iarna si am stabilit ca vom continua in martie“, a spus Vasile Istrate.

„Prostia mea a fost ca i-am dat banii pe incredere, fara sa cer chitanta“

A trecut si luna martie, iar severineanul a ramas cu zidul neridicat, astfel ca a incercat din nou sa-l gaseasca pe „mester“.

„L-am pindit trei zile, pina cind i-am gasit locuinta si m-am dus la el. L-am gasit numai pe fiul sau, care mi-a dat un numar de telefon mobil, care s-a dovedit ca nu era cel real. Cind am aflat numarul bun, s-a suparat ca l-am sunat. Ne-am intilnit din nou si mi-a promis ca finalizeaza lucrarea si trimite baietii. Au venit mesterii, au inceput lucrarea, dupa care s-au facut si ei nevazuti“, a spus Vasile Istrate.

Ramasa cu un zid inceput in apartament, familia Istrate a cautat alti specialisti, dar, cind a auzit ca zidul trebuie refacut, a renuntat definitiv la ideea de a mai construi ceva in locuinta. Au ramas insa cu banii dati lui Vasile Gamala.

„Prostia mea a fost ca i-am dat banii pe incredere, fara sa cer chitanta

Sint insa alte familii, care au acte, au chitante, au tot si care l-au reclamat la politie“, a precizat Vasile Istrate.

Familia Tabacaru i-a dat lui Vasile Gamala peste 20 de milioane de lei, pentru ridicarea unui acoperis. Acesta a luat banii si, la fel ca si in celelalte cazuri, nu a mai dat nici un semn de viata. „Stam le etajul patru si aveam nevoie de un acoperis bun. Ne-a cerut 22 de milioane de lei, i-am dat banii si am ramas si fara acoperis, ca nu a facut nici o lucrare. S-a mutat in Orsova, cred ca vrea sa-i pacaleasca si pe cei de acolo.

M-au sunat cel putin zece persoane pe care le-a pagubit, ca sa ne intrebe daca am reclamat la politie. Chiar acum citeva zile, o cunostinta a depus la politie o noua plingere impotriva lui, dar nu se face nimic. N-avem alta solutie decit sa-l dam in judecata“, a spus Viorica Tabacaru. Marti, la numarul de telefon al lui Vasile Gamala Vasile nu raspundea decit robotul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS