10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectul Grebla s-a trezit revolutionar

Prefectul Grebla s-a trezit revolutionar

Prefectul de Gorj, Toni Mihail Grebla, s-a trezit peste noapte revolutionar, el nestiind ca numele sau a fost trecut pe un certificat care atesta contributia anumitor persoane la infaptuirea Revolutiei din decembrie 1989.

Documentul respectiv a fost remis in urma cu citeva zile Prefecturii Gorj de catre cancelaria presedintelui Romaniei, Ion Iliescu. Pe brevetul de revolutionar este trecuta data emiterii: 28 noiembrie 1996, iar de atunci si pina cind certificatul si brevetul au ajuns la titular au trecut aproape sapte ani. Victor Buneci, consilierul prefectului, s-a aratat surprins in mometul in care a primit documentele respective, declarind ca, la data la care au fost eliberate certificatul si brevetul, Toni Grebla activa la Ambasada Romaniei in Elvetia. Intre 1993 si 1997, Toni Grebla a lucrat la Ambasada din Elvetia, iar in noiembrie 1996 nimeni nu l-a informat ca va primi un certificat de revolutionar. Victor Buneci a mai spus ca Toni Grebla nu va uzita de drepturile care ii revin in calitate de luptator in Revolutia din decembrie 1989.

Intre acestea se regasesc: scutirea de la taxa radio-tv, achizitia de terenuri si locuri de veci, precum si alte facilitati de natura fiscala, cum ar fi obtinea de credite sau scutiri de impozite. Dupa cum a mentionat consilierul prefectului Grebla, printre cei care beneficiaza de certificate de revolutionar se numara si fostul prefect de Gorj, Gheorghe Caralicea Marculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS