22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMuncitor strivit sub radiator

Muncitor strivit sub radiator

Un barbat de 42 de ani risca sa ramina paralizat tot restul vietii, dupa ce o piesa de citeva sute de kilograme a cazut peste el

Eugen Giugiu, de 42 de ani, din Bals – judetul Olt, sef de echipa in cadrul SC ELECTROPUTERE SA Craiova, a fost ieri victima unui accident de munca. „Transportase cu macaraua un radiator foarte greu, de peste 100 de kilograme. Incercind sa bage o pana sub el, s-a bagat sub radiator, cam cum fac soferii cind se baga sub masina sa repare ceva. In acel moment, cablul care tinea radiatorul s-a rupt, iar piesa a cazut peste el. Intr-un fel, omul a avut noroc, pentru ca greutatea n-a cazut direct pe el, ci s-a proptit in ceva, fara sa-l zdrobeasca“, a spus Nicolae Paducel, inspectorul care raspunde de SC ELECTROPUTERE, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Dolj.

Victima a fost transportata imediat la Spitalul de Urgenta Craiova. In urma primelor investigatii, cadrele medicale au ajuns la concluzia ca Eugen Giugiu are coloana vertebrala tasata si o posibila fractura de bazin, neexcluzind posibilitatea unei paralizii partiale a corpului.

Conducerea tace in mod suspect

Conducerea SC ELECTROPUTERE SA Craiova a mentinut, in mod suspect, tacerea asupra accidentului de munca. Dupa ce, initial, i-a pus pe ziaristii adunati la poarta fabricii sa-l astepte o ora, daca doresc informatii despre eveniment, directorul general Petre Sabaila, din biroul sau cu aer conditionat, le-a transmis prin portar reprezentantilor mass-media ca nu mai discuta cu ei si a ordonat ca nimeni din uzina sa nu ofere informatii despre accidentul de munca. Accident care pica foarte prost pentru SC ELECTROPUTERE SA, aflata in plin proces de privatizare.

De fapt, ieri a mai avut loc un accident de munca, soldat cu rani mult mai usoare pentru victima, tinut si acesta sub tacere de conducerea fabricii.

Reprezentantii ITM Dolj au mentionat ca analizarea imprejurarilor in care s-au produs ambele accidente de munca de ieri – fiind vorba despre evenimente soldate doar cu incapacitate temporara de munca a angajatilor – va fi facuta chiar de… angajatii ELECTROPUTERE, abia ulterior dosarul fiind supus atentiei Inspectiei Muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS