14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTotoranta, marfa de export

Totoranta, marfa de export

In ziua meciului dintre Nationala de fotbal a Romaniei si cea a Bosniei, divizionara B, Extensiv Craiova, juca la Cimpia Turzii in compania echipei „Industria Sirmei“.

La Turda au fost prezenti emisari a patru echipe europene, printre care si cei de la Olempique Marseille, Franta. Acestia au pus ochii pe mijlocasul craiovean Ionel Alexandru Totoroata, pe care l-au luat la echipa franceza. Ionel, sau Toto, cum ii spun colegii de echipa, s-a nascut pe 27 ianuarie 1984 in comuna doljeana Tuglui, unde locuieste si acum.

El a inceput sa joace fotbal la Clubul Sportiv Scolar Universitatea Craiova, unde tatal sau l-a dus la virsta de 13 ani. N-a trecut mult pina a obtinut primul succes cu acea echipa. In 1998, CSS a cistigat Cupa Nyhammans, competitie organizata in localitatea Ludwika, Suedia. Ionel avea atunci 14 ani, juca atacant si a iesit golgheterul competitiei, marcind sapte goluri in trei meciuri. Acum doi ani, el a fost transferat la prima echipa a Clubului Extensiv. A mai prins o scurta perioada cu Sorin Cirtu ca antrenor, inainte ca acesta sa plece. Primul meci in echipa mare l-a jucat la Alba Iulia in 2001.

„Nu pot sa spun cit sint de bucuros. Saltul este urias. Am sanse sa joc si in Champions League pentru ca Olempique a terminat in campionatul Frantei pe locul trei“.

Tatal sau, care a jucat fotbal, iar acum este vicepriarul comunei, a spus ca la Extensiv, Ionel primea salariul minim pe economie – doua milioane de lei pe luna.

Spargea geamuri cu mingea

„Prime de joc nu ni se dadeau pentru ca nu erau bani“, a adaugat viitorul jucator al Olempique Marseille. Toto nu este bun numai pe teren. Dupa cum au marturisit parintii lui, el invata excelent:

„In scoala generala a fost premiant, iar la liceu a fost seful clasei“. Primii sapte ani i-a facut la scoala din comuna, clasa a opta, la scoala din comuna vecina, Podari, iar liceul l-a terminat la ICM nr. 2, Craiova. Acum este in anul doi la Facultatea de educatie fizica si sport din Craiova. Fotbalul i-a placut de mic, de pe vremea cind tatal sau inca juca. Se ducea pe terenul de sport al Scolii din Tuglui, cu toti copiii din sat.

„Si acum, cind mai ajung acasa, merg pe acel teren sa mai joc fotbal cu prietenii din copilarie. Poate pentru altele nu am timp, dar pentru asta imi fac“. Singurele trasnai de care-si mai aminteste… „Spargeam geamuri cu mingea. La scoala nu mai stiu cite am spart, multe oricum“.

Tatal sau a spus ca nu l-a certat niciodata pentru ca alte prostii n-a facut, iar un geam spart nu-i motiv sa-ti certi copilul. Mama si prietena sa sint bucuroase pentru reusita lui Ionel, dar in acelasi timp si putin triste din cauza ca… „pleaca baiatul departe“. In schimb, tatal sau este mindru. Ionel este increzator in sansa lui si incintat de faptul ca francezii i-au spus: „De la noi nu mai pleci!“, cu toate ca lasa impresia ca inca nu realizeaza ce sansa i s-a ivit. Ieri dupa-amiaza, el astepta un telefon de la impresarul sau, Giovani Becali, care trebuia sa-i comunice ora si locul intilnirii pentru a pleca in Franta.

Unul dintre patronii Extensivului, Eugen Mihailescu, este nedumerit: „Pleaca Totoroata in Franta? Eu nu stiu nimic!“

Conform unei informatii publicate in presa centrala, astazi ar urma ca impresarul Ioan Becali sa plece cu fotbalistul Alexandru Totoroata in Franta, oficialii lui Olympique Marseille fiind interesati de tinarul fotbalist al Extensivului. Ieri-dimineata, Eugen Mihailescu, unul dintre patronii Extensivului, s-a aratat surprins de aceasta informatie: „Aud acum de la dvs. despre aceasta posibila plecare a lui Totoroata la negocieri cu Olympique Marseille. Nu cunosc nimic, eu nu sint in Romania, ar fi trebuit sa stiu. Sint acum in Austria, e posibil sa fie asa, o sa ma interesez prin telefon la cei de la firma «Becali Sport», care il au acum si pe Totoroata. Sint oarecum surprins, deoarece am discutat zilele trecute cu Victor Becali si cu Gica Popescu si mi-ar fi spus despre Totoroata. Nici fratele meu, Nicu, nu stie nimic pina la aceasta ora (ieri la prinz – n.r.).“

Presa de specialitate a scris ca pretentiile conducatorilor din Parcul Romanescu s-ar fi ridicat initial la 100.000 USD pentru acest posibil transfer al lui Totoroata la Marseille, echipa calificata in turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Chestionat asupra acestei sume, Eugen Mihailescu a ramas iarasi surprins: „N-am discutat de nici o suma, n-am vorbit despre acest subiect. 100.000 USD? Poate ca aceia care pretind ca ar fi aflat de o asemenea pretentie financiara au scris asa, ca o „facatura“. Nu intelegeti? Pot fi multe dedesubturi, eu prefer acum sa nu comentez, mai ales ca n-am citit nimic despre acest caz. N-am discutat nici macar cu cei de la «Becali Sport» despre pretul lui Totoroata, deci cineva a inventat aceasta suma. Sunati-ma mai tirziu…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS