17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPensionarii, la zidul coruptiei

Pensionarii, la zidul coruptiei

Pe lista neagra a politiei gorjene apar 13 batrini, o casnica, dar nici un politist

Pensionarii ocupa unul dintre locurile fruntase in ceea ce priveste coruptia in Gorj, depasindu-i cu mult pe medici, profesori si functionarii publici. Reprezentantii virstei a treia se iau la intrecere cu functionarii bancari in ceea ce priveste actele de coruptie, iar politistii au fost depasiti si de casnice.

Raportul Inspectoratului General al Politiei, care evidentia faptul ca medicii si profesorii ocupa primul loc in ceea ce priveste actele de coruptie, nu pare sa fie reprezentativ si pentru judetul Gorj, unde datele arata o situatie cu totul diferita.

Conform informatiilor furnizate de Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Gorj, in primele sase luni ale anului au fost cercetate 121 de persoane pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si in baza legii speciale anticoruptie.

Trei dintre aceste persoane sint medici, una este cadru sanitar si una este membra a personalului didactic. Un loc fruntas il ocupa pensionarii, cu 13 cazuri de coruptie.

Sefii nu stiu ce fac subalternii

Administratia publica nu a avut decit un reprezentant pe aceasta lista neagra. Cei mai corupti par sa fie functionarii bancari, din rindul carora au fost cercetate 18 persoane.

Pe raportul furnizat de IJP mai figureaza patru padurari, o casnica si un student. In ceea ce priveste politistii, Gorjul pare sa fie mindria IGP. Din cele 32 de cazuri de coruptie anuntate in rindul politistilor din tara, nici unul nu este din Gorj.

Sefii serviciilor si directiilor din judet nu sint insa prea informati despre activitatea subalternilor. Fosta sefa a DSP Gorj, Sanda Mischie, a declarat ca nu are cunostinta ca vreun medic gorjean sa fi fost cercetat pentru coruptie.

„Daca ar fi fost cazuri, am fi aflat si noi. S-ar fi discutat, am fi fost informati. Nu exista asa ceva“.

Nicolae Mergea, inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Gorj, a declarat, la rindul sau, ca nici un profesor nu a fost cercetat pentru fapte de coruptie.

„Avem acum un caz cu o secretara de la o scoala din Novaci, dar nu sint sigur daca e coruptie sau neglijenta in serviciu. Politia cerceteaza“, a spus Mergea.

Reprezentantii IJP Gorj au spus ca datele facute publice sint deocamdata de ordin statistic, urmind ca la raportul pe prima jumatate a anului, care se va intocmi saptamina viitoare, sa se ofere mai multe amanunte despre persoanele cercetate pentru coruptie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS