24 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal50 de milioane de lei, spaga pentru un drum la notar

50 de milioane de lei, spaga pentru un drum la notar

Vasile Florin Vasilescu, presedintele CONSUMCOOP Craiova, a fost arestat sub acuzatia de luare de mita, dupa ce procurorii Biroului de Combaterea Criminalitatii Organizate din cadrul Parchetului Tribunalului Dolj si lucratorii Politiei municipiului Craiova l-au surprins in flagrant miercuri seara, luind o spaga de 50 de milioane de lei.

Povestea spagii lui Vasilescu are originea intr-o licitatie desfasurata in luna aprilie a acestui an, cind CONSUMCOOP Craiova a vindut un spatiu comercial pe care-l avea in comuna doljeana Teasc.

In urma cistigarii licitatiei, cumparatorul, Benone Preda, a achitat integral, in luna iunie, suma de 176 de milioane de lei, contravaloarea spatiului comercial. Mai ramasese doar sa fie incheiat la un notar contractul propriu-zis de vinzare-cumparare, o treaba de o jumatate de ora la care trebuia sa ia parte presedintele CONSUMCOOP si noul proprietar al spatiului. Numai ca Vasile Florin Vasilescu, presedintele CONSUMCOOP, a inceput sa faca nazuri, aminindu-l de pe-o zi pe alta pe cumparator cu incheierea actelor, sub diferite pretexte. Disperat, Benone Preda l-a intrebat pe Vasilescu in ce mod ar putea sa-l convinga sa-i acorde atentia necesara. Raspunsul a fost simplu: 50 de milioane de lei.

Aceiasi bani marcati, o alta victima

Cind a auzit despre ce e vorba, cumparatorul s-a dus la Parchet, unde, impreuna cu procurorii Biroului de Combaterea Criminalitatii Organizate, a pus la cale flagrantul. A primit teancul de milioane – aceiasi bani marcati cu cerneala fluorescenta folositi si in cazul doctorului Trasca – pe care miercuri dupa-amiaza i-a dat presedintelui Vasilescu. Iar acesta i-a primit cu bucurie si i-a dosit imediat intr-un loc numai de el stiut, devenind brusc interesat de incheierea actelor de vinzare-cumparare pentru spatiul comercial de la Teasc. Doar ca, dupa citeva minute, pe usa biroului sau au intrat fara sa bata procurorii si politistii, care l-au „invitat“ sa mearga cu ei, nu inainte de a-i descoperi ascunzatoarea si de a ridica banii marcati.

Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a emis pe numele sau un mandat de arestare pe trei zile, prelungit, ieri dupa-amiaza, cu inca 27 de zile, de judecatorii Tribunalului Dolj.

Acuzat de luare de mita, Vasile Florin Vasilescu risca sa stea la puscarie intre trei si 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS