28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalClinica de pediatrie cumpara medicamente din banii donati de pacienti

Clinica de pediatrie cumpara medicamente din banii donati de pacienti

Clinica de pediatrie din cadrul Spitalului Clinic „Filantropia“ din Craiova nu are suficiente medicamente, dramuindu-le cu greu pe cele existente. Situatia pare sa se perpetueze in timp, toate institutiile spitalicesti suferind din cauza crizei de medicamente. De aceea, conducerea institutiei a fost mai mult decit incintata atunci cind o mama, al carei copil a fost pacient in clinica, a vrut cu orice chip sa doneze suma de cinci milioane de lei.

„Doamna a fost atit de multumita de calitatea actului medical de aici, incit i-a spus doamnei doctor Adriana Bugeac, in grija careia a fost copilul, ca vrea sa doneze spitalului cinci milioane de lei. Banii ne prind foarte bine, avind in vedere schimbarile care au loc in clinica: mutarea noastra intr-un singur pavilion care trebuie renovat. Primul lucru pe care l-am facut cu banii a fost insa sa cumparam glucoza, hemisuccinat si calciu, pentru ca stocul nostru este insuficient si ne erau absolut necesare“, spune seful clinicii, dr. Dumitru Bulucea.

Banii ramasi vor fi folositi pentru igienizarea Serviciului internari sau, eventual, pentru achizitionarea gresiei necesare amenajarii aceluiasi serviciu. Donatia nu este prima de acest gen, mai multi parinti care au avut copiii internati in clinica manifestindu-si dorinta de a ajuta cadrele medicale, a caror competenta si disponibilitate sint subminate de lipsa bazei materiale necesare actului medical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS