12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei refugiati, printre care si doi romani, au incercat sa traverseze Canalul Minecii intr-o barca de jucarie

Trei refugiati, printre care si doi romani, au incercat sa traverseze Canalul Minecii intr-o barca de jucarie

Trei imigranti ilegali, dintre care doi romani si un cecen, au fost salvati ieri-dimineata de la inec, in apropierea coastei britanice, in timp ce incercau sa traverseze Canalul Minecii intr-o barcuta de plastic pentru copii.

Potrivit BBC, cei trei barbati, cu virste de aproximativ 20 de ani, au fost adusi la mal de catre Paza de Coasta din localitatea britanica Dover. Ei au fost descoperiti de catre pasagerii unui feribot, care ameninta sa rastoarne minuscula ambarcatiune, in timp ce imigrantii visleau nebuneste spre mal. Cei trei barbati petrecusera mai mult de 12 ore in barcuta lor de plastic.

„Este o jucarie pe care o poti cumpara de la orice bazar, care le serveste copiilor pe post de piscina sau ca sa se joace pe malul unui lac. Nu are mai mult de 1,80 lungime si ar fi fost suficienta o singura spartura ca sa se scufunde. Au fost norocosi ca au reusit sa ajunga atit de departe“, a declarat Dave Pascall, unul dintre salvamarii Pazei de Coasta britanice.

Potrivit BBC, cei trei imigranti si-au lansat „ambarcatiunea“ la apa in apropierea portului francez Calais.

Angajatii Pazei de Coasta au incercat sa ii transfere pe un feribot care se indrepta spre Franta, insa nici un capitan nu s-a declarat dispus sa ii ia la bord. Refugiatii au fost retinuti de catre politistii de la Imigratii in Portul Dover, urmind sa fie interogati ulterior. Nici unul dintre ei nu vorbeste englezeste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS