19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoua accidente intr-o jumatate de ora pe „Soseaua mortii“

Doua accidente intr-o jumatate de ora pe „Soseaua mortii“

• Bilantul unei jumatati de ora tragice pe „Soseaua mortii“ Craiova – Caracal: sase raniti si doua masini distruse • Un Aro s-a dat de trei ori peste cap, apoi s-a oprit in porumb, la intrarea in comuna doljeana Leu • Dupa ce a incetinit pentru ca soferul si pasagerii sa vada accidentul,
o Dacia 1300 si-a continuat drumul, pentru ca, dupa citiva kilometri, sa paraseasca soseaua si sa se infiga intr-un pom

„Soseaua mortii“, cum este denumita portiunea din Drumul National 6 dintre Craiova si Caracal, a facut simbata dupa-amiaza inca sase victime. La doar citiva kilometri distanta, pe raza comunei doljene Leu, au avut loc doua accidente. Amindoua in preajma unor cruci de pe marginea drumului, care stateau marturie altor accidente mortale petrecute in ultimii ani in aceleasi locuri.

Trei tumbe cu un Aro

Marian Hagiu, de 33 de ani, din Caracal, impreuna cu sotia sa, Lenuta, de 26 de ani, se deplasau de la Craiova catre Caracal intr-un Aro 244 alb, cu numarul de inmatriculare OT-29-BOS.

In jurul orei 13.30, la doar citeva sute de metri de intrarea in comuna doljeana Leu, barbatul a pierdut controlul volanului. Masina a iesit de pe carosabil, a lovit violent un plop, a trecut pe linga o cruce de pe marginea soselei, s-a dat de trei ori peste cap si s-a oprit in porumb. Cei doi soti au fost grav raniti, fiind transportati la Spitalul de Urgenta Craiova, unde au fost internati in Clinica de terapie intensiva.

Rugaciunea nu a fost de ajuns

Pe linga locul accidentului au trecut mai multe autoturisme, care incetineau pentru ca soferii si pasagerii sa vada ce se intimplase. Intre aceste masini s-a aflat si o Dacie 1300 bleu, cu numarul de inmatriculare OT-01-CLP, care se indrepta catre Caracal. La volan era Augustin Petroi, de 44 de ani, din Corabia, alaturi – sotia sa, Rozica, iar pe bancheta din spate calatoreau cei doi copii ai lor: Claudiu, de 17 ani, si Laura, de 12 ani.

„Am observat cum Dacia bleu a incetinit in dreptul accidentului. Soferul si copiii s-au uitat sa vada ce se intimplase, iar femeia de pe scaunul din dreapta si-a facut cruce cind a dat cu ochii de Aroul rasturnat. Apoi si-au continuat drumul, pentru ca, la iesirea din Leu spre Zanoaga, masina lor sa se izbeasca frontal de un pom“, a mentionat agentul principal Cristian Dinu, ajutorul sefului de post din comuna Leu.

Din cruce, au ricosat in pom

Desi soseaua era dreapta, iar carosabilul uscat, soferul tot a pierdut controlul masinii, politistii banuind ca era foarte obosit si a adormit la volan. Autoturismul a iesit de pe sosea, iar nesansa a facut sa stearga cu partea dreapta o cruce metalica – marturia unui accident mortal petrecut cu citiva ani in urma exact in acel loc. Daca nu ar fi fost crucea de pe marginea soselei, masina s-ar fi oprit pe cimp. Dar asa, a fost proiectata frontal intr-un pom. Impactul a fost devastator, caroseria neputind sa faca fata socului si din cauza faptului ca era mincata de rugina. Volanul a ajuns in tavanul masinii, iar motorul a fost impins catre habitaclu, prinzindu-i picioarele soferului. Trei dintre ocupantii masinii au ajuns si ei la Clinica de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova, doar fata de 12 ani alegindu-se cu rani mai usoare.

Viteza si nu numai

Cele doua accidente de simbata se adauga seriei negre de morti si raniti, in urma accidentelor petrecute in ultimii ani pe „Soseaua mortii“ Craiova – Caracal. Politia considera ca principala cauza a accidentelor de pe acest drum o constituie viteza excesiva, conducatorii auto fiind tentati sa apese pe acceleratie, „vrajiti“ de starea foarte buna a carosabilului. Soferii spun insa ca o mare parte a accidentelor nu ar fi fost atit de grave daca pomii ar fi fost mai rari pe marginea soselei, iar carosabilul nu ar fi fost suprainaltat fata de nivelul terenurilor din jur, fapt care ar determina rasturnarea autoturismelor care, dintr-un motiv sau altul, parasesc soseaua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS