17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn nou-nascut a supravietuit dupa ce a plutit cinci ore in WC

Un nou-nascut a supravietuit dupa ce a plutit cinci ore in WC

O craioveanca si-a aruncat bebelusul in WC, iar peste el a pus un sac cu pietre. Copilul a supravietuit in mod miraculos, ingropat in materiile fecale, fiind scos de politistii craioveni dupa aproape cinci ore. Copilul este acum la spital, in afara oricarui pericol. In schimb, mama lui a decedat la scurt timp de la nastere din cauza unui stop cardiac. In urma cu 11 ani, femeia a mai incercat sa-si omoare in acelasi mod un copil nou-nascut, insa si acesta a supravietuit, iar acum este un elev eminent.

Scene ingrozitoare s-au derulat miercuri pe strada Rozelor din cartierul craiovean Bariera Vilcii. Politistii au descoperit in WC-ul familiei Ceausu un bebelus in viata.

Mama, Maria Ceausu, de 36 de ani, a nascut copilul, neasistata, in jurul orei 14.00. Dupa ce i-a indesat in gura hirtii, l-a pus intr-un sac, si si-a aruncat pruncul in WC-ul din spatele curtii, iar peste el a turnat un sac plin cu pietre. Cind s-a intors de la serviciu, Marian Ceausu si-a gasit sotia in coma si a anuntat Salvarea.

La ora 17.00, echipajul Serviciului de Ambulanta deplasat la locuinta familiei Ceausu a gasit-o pe femeie in stare de soc hemoragic.

Lehuza a fost transportata imediat la Spitalul de Urgenta din Craiova, unde a decedat pe masa de operatie.

„Pacienta a fost adusa in camera de garda a SMURD in stare de stop cardio-respirator, care s-a dovedit ireversibil la manevrele de resuscitare“, a declarat dr. Cristina Geormaneanu, medic specialist in cadrul SMURD. Cit despre nou-nascut, a fost de negasit.

Maria a astupat gura pruncului cu bucati de hirtie

In timp ce Maria Ceausu isi dadea ultima suflare la spital, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanta au anuntat politia de disparitia copilului. Un echipaj de la Sectia 4 de politie si procurorul Flavius Cristea de la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj au inceput imediat cercetarile.

In jurul orei 18.30, oamenii legii au gasit pete de singe linga toaleta. In WC, printre materiile fecale, au vazut un obiect pe care

l-au scos cu o sapa. Era pruncul Mariei Ceausu, infasurat intr-un sac de plastic. Desi trecusera aproape cinci ore de cind fusese aruncat in WC, copilul mai respira. In gura avea indesate tampoane de hirtie, pe care mama i le bagase pe git ca sa nu i se auda tipetele.

Dupa ce a fost spalat, bebelusul, o fetita de 3.250 de grame, a fost transportat la Spitalul de Urgenta din Craiova pentru ingrijiri medicale.

Potrivit cadrelor medicale din Clinica de nou-nascuti, micuta este acum in afara oricarui pericol, odihnindu-se intr-un incubator.

Al doilea copil aruncat in WC de mama lui

Povestea de groaza nu s-a sfirsit aici. In urma cercetarilor efectuate, politistii au aflat ca Maria Ceausu a mai incercat in urma cu 11 ani sa scape de un copil, intr-un mod asemanator. Femeia a nascut atunci o fetita, pe care a aruncat-o in WC, apoi, cuprinsa de remuscari, s-a dus la biserica si

s-a spovedit.

Preotul, credincios juramintului spovedaniei, nu a povestit nimic despre cele aflate, dar s-a dus, a scos copilul din WC si

l-a redat parintilor. Fetita aruncata in latrina are acum 11 ani. Se numeste Georgiana Viorica si este o eleva eminenta, care a obtinut pina acum numai premiul I la scoala.

In afara de Georgiana, sotii Ceausu mai aveau doi copii: Mihai Alin, de 13 ani, si Danut Cristian, de patru ani.

Marian Ceausu nu stia ca sotia lui era insarcinata

Nimeni nu stie ce a fost in sufletul Mariei Ceausu cind si-a aruncat copilul viu in latrina. Rudele cred ca femeia si-a pierdut mintile din cauza saraciei.

„Toata viata s-a luptat cu saracia. Sotul ei este un betiv ordinar care munceste numai pentru bautura. Pe copii i-a tinut cu mincare si imbracaminte bunicul lor, altfel nu stiu ce se alegea de ei“, a spus Ion Nuta, fratele Mariei Ceausu.

Cit despre Marin Ceausu, acesta sustine ca a aflat de copilul aruncat in latrina abia ieri-dimineata, dupa ce s-a intors de la spital, unde statuse la capatiiul sotiei sale: „Nu stiam ca nevasta-mea este insarcinata. Imi spunea mereu ca are apa la stomac sau un fibron“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS