20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutoritatile publice din Olt au declansat razboiul impotriva traficului si consumului de droguri

Autoritatile publice din Olt au declansat razboiul impotriva traficului si consumului de droguri

Comisarul-sef al Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova, Gheorghe Bica, si-a continuat miercuri, la Slatina, turneul pentru lupta impotriva „mortii albe“, cum mai este denumit flagelul generat de consumul de droguri.

In prezenta reprezentantilor Prefecturii, Consiliului Judetean Olt, Directiei de Sanatate Publica, Inspectoratului de Politie Judetean, Jandarmeriei, Directiei pentru Protectia Copilului, Primariei Slatina, Tribunalului si Directiei pentru Tineret si Sport Olt, acesta a participat la infiintarea oficiala a Centrului judetean de prevenire si consiliere antidrog. El i-a initiat pe participanti in ceea ce inseamna cu adevarat traficul si consumul de droguri, care sint urmarile si implicatiile sale.

„Incepind de astazi va functiona si in judetul Olt un centru judetean de prevenire si consiliere antidrog. Am decis sa facem acest pas si am fost sprijiniti de prefectura deoarece asistam la o ascensiune nemaiintilnita a fenomenului de trafic si consum de droguri in tara noastra. Practic, daca Romania era in urma cu doar citiva ani o tara de tranzit pentru piata drogurilor, in ultimul timp s-a transformat intr-o tara depozitara de droguri, o tara consumatoare de droguri. Si cei mai afectati sint tinerii, elevi si studenti, din rindul carora traficantii isi recruteaza victimele“, a spus Gheorghe Bica.

Acesta a precizat ca in judetul Olt nu s-au inregistrat oficial cazuri de persoane consumatoare de droguri si nici in evidentele DSP Olt nu exista consumatori de droguri.

„Aceasta nu inseamna insa ca nu sint probleme. La Slatina stim ca actioneaza doua grupuri care se ocupa cu traficul de droguri. Din pacate, nici dumneavoastra nu aveti amenajat un loc special pentru identificarea persoanelor consumatoare de droguri, nu exista spatii pentru internarea lor, medici specialisti sau dotare pentru a face analize de gen“, a mentionat seful CZCCOA Craiova.

Politistii olteni stiu de existenta traficantilor, dar nu pot actiona

Prezent la intilnire, seful IJP Olt, comisarul-sef Florian Baicea, a declarat: „Stim de cele doua grupuri de traficanti care actioneaza in aria noastra de competenta, mai avem ceva informatii care trebuie verificate, scop in care colaboram cu SRI Olt. Stim destule lucruri despre cei care se ocupa cu asa ceva, dar nu suficient incit sa putem trece la demararea documentarii oficiale. Speram ca in curind, pe baza datelor pe care le vom avea, sa-i dam drumul la actiune“.

Presedintele CJ Olt, Marin Ionica, a afirmat ca la Spitalul Judetean Slatina se va cauta un loc care sa fie amenajat special pentru cei care vor sa renunte la consumul de droguri. Pentru aceasta, CJ Olt va incerca sa identifice fonduri pe care sa le aloce in acest sens, precum si pentru achizitionarea de aparatura medicala de profil.

Data fiind importanta situatiei, participantii au cazut de acord ca asemenea intilniri sa se desfasoare lunar pentru ca toata lumea sa ia la cunostinta de „mersul lucrurilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS