29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInstanta de la Tirgu Jiu a suspendat greva muncitorilor de la UREX Rovinari

Instanta de la Tirgu Jiu a suspendat greva muncitorilor de la UREX Rovinari

• In ciuda sentintei, muncitorii nu au parasit curtea uzinei
• Uniunea Federatiilor Sindicatelor Miniere din Oltenia (UFSMO) sustine revendicarile muncitorilor de la UREX • Cele trei sindicate de la HIDROMECANICA Brasov vor trimite o delegatie la UREX

Judecatorii Tribunalului Gorj au declarat ieri ilegala greva muncitorilor de la UREX Rovinari. Decizia instantei de la Tirgu Jiu a produs consternare in rindul celor aproape 50 de oameni veniti inca de la primele ore ale diminetii sa asculte decizia judecatorilor.

La ora 9.00, angajatii de la UREX, condusi de liderul Vasile Gosa, s-au adunat in fata tribunalului, facindu-si planuri pentru o eventuala prelungire a protestului. Spre surprinderea acestora, avocatii lui Alexandru Crisan nu au fost prezenti in sala de judecata in momentul in care s-a dat sentinta. Cind au auzit verdictul, o parte din angajatii UREX nu s-au putut abtine si au strigat „Hotii“, chiar in fata magistratilor. Dezamagiti de faptul ca li s-a intrerupt greva, cei 50 de muncitori s-au strins in fata tribunalului pentru a hotari ceea ce este de facut in continuare.

„Ne vom supune vointei oamenilor“

Vasile Gosa, seful Sindicatului UREX, a declarat ca angajatii nu au de gind sa renunte la proteste, chiar daca li s-a interzis acest lucru. Foarte multi dintre grevisti vor sa isi continue actiunea in fata Tribunalului Gorj.

„Salariatii au ramas tot in curtea uzinei. Le-am transmis verdictul judecatorilor… Noi, cei din sindicate, trebuie sa respectam ceea ce s-a hotarit. Nu ne-am decis ce o sa facem in continuare. Ne vom supune vointei oamenilor. Oricum, primul pas pe care il vom face este recursul la Curtea de Apel. Ne gindim si la actiuni individuale in instanta. S-au mai solidarizat cu actiunea noastra minerii din UFSMO, dar si cele trei sindicate de la HIDROMECANICA Brasov. Si la dinsii este aceeasi situatie ca si la noi“, a declarat Vasile Gosa.

Conducerea Sindicatului UREX astepta raspunsul procurorilor din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, la plingerea formulata in data de 10.06.2003, pe numele patronului UREX Alexandru Crisan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS