14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCristian Talau de la CN „Carol I“ a luat aurul la Balcaniada de matematica

Cristian Talau de la CN „Carol I“ a luat aurul la Balcaniada de matematica

Cea de-a VII-a editie a concursului de matematica Junior Balkan Mathematical Olympiad s-a desfasurat, in perioada 20- 25 iunie, la Izmir (Turcia) cu participarea celor mai buni elevi din zece tari: Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Iugoslavia, Macedonia, Moldova, Romania si Turcia.

Locul I a fost cistigat de Romania, locul II a revenit Bulgariei, iar locul III a fost ocupat de Turcia.

Cristian Talau, elev in clasa a IX-a a Colegiului National „Carol I“, a cucerit medalia de aur, surclasindu-si adversarii. Cristian intentioneaza sa colectioneze aurul de la toate concursurile internationale de matematica, intrucit problemele nu il streseaza, ci il relaxeaza: „Lucrez efectiv doar cinci ore pe zi, iar timpul liber mi-l petrec cu aceasta <<domnisoara>>. Problemele cele mai cumplite au fost cele concepute de mine. Din tainele matematicii mi-au impartasit parintii mei, ambii fiind profesori de matematica. Este adevarat ca ii datorez mult doamnei profesoare Coravu, al carei elev sint, insa intotdeauna ma gindesc ca inaintea parintilor si profesorilor mei a fost matematica“.

Cristian are peste 70 de diplome si este laureat al mai multor concursuri. Cu siguranta, el va parcurge acelasi traseu pe care l-au parcurs Louis Funar, Mugurel Barcau, Mihai Patrascu si alti campioni mondiali de la Colegiul National „Carol I“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS