19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVictime si panica in Plaiul Vulcanesti din Craiova

Victime si panica in Plaiul Vulcanesti din Craiova

Doua persoane, tata si fiu, au fost grav ranite in urma exploziei unei butelii de aragaz

Mihai Petcu, de 32 de ani, din Craiova, ajutat de fiul sau, Alexandru, de 11 ani, a incercat ieri sa goleasca gazul dintr-o butelie in instalatia de gaz improvizata a unei Dacii 1.300. Operatiunea se desfasura intr-o incapere neaerisita, care avea ca sursa de lumina un bec. In urma exploziei buteliei, gazul acumulat in incapere s-a aprins de la bec. Tatal si fiul au suferit arsuri de gradul trei pe 60 – 70% din suprafata corpului.

Potrivit medicului Raluca Persu, cei doi au sanse minime de supravietuire.

Situatia ar fi putut fi mult mai tragica daca ar fi explodat si celelalte trei butelii existente in incapere, mai ales ca in apropiere exista statia de depozitare a gazului care apartine DISTRIGAZ SUD si o benzinarie.

Localnicii din zona Plaiul Vulcanesti au intrat in panica in momentul in care si-au dat seama ce pericol a trecut pe linga ei.

„Nici nu vreau sa imi imaginez ce s-ar fi intimplat daca ar fi explodat toate buteliile. Cred ca ar fi ars toate casele din jur. Ca a explodat una si s-a auzit de parca ar fi tras cineva cu tunul din curtea mea“, a declarat Florica Dumitru, vecina familiei Petcu.

Politia a demarat o ancheta pentru a stabilii conditiile in care s-a produs explozia si cine se face vinovat pentru producerea ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS