19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei ani de inchisoare pentru o spaga de 20 de milioane

Trei ani de inchisoare pentru o spaga de 20 de milioane

Marin Lazar, de 46 de ani, din Ostroveni-Dolj, fost inginer-sef la Punctul de lucru Bechet al Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) ELECTRICA OLTENIA SA Craiova, a fost condamnat, cu doua zile in urma, de Tribunalul Dolj la trei ani de inchisoare pentru luare de mita. Aceasta este prima sentinta de condamnare pronuntata de instante intr-un dosar trimis spre judecare de catre Serviciul Teritorial Craiova al Parchetului National Anticoruptie (PNA).

Inginerul-sef a fost „turnat“ la PNA de Serban Dolar, din Gighera-Dolj, caruia i-a cerut spaga pentru a-l rebransa la reteaua de energie electrica. Pentru ca nu avea bani, Dolar i-a oferit o combina muzicala performanta si o bicicleta semicursiera cu suspensii – evaluate de experti la aproape 20 de milioane de lei – pe care Marin Lazar le-a primit bucuros, dupa care le-a ordonat unor subalterni sa-i faca clientului bransamentul. In acel moment a fost luat de politisti si de procurorii PNA, care au inregistrat intilnirea, dupa ce ii interceptasera si convorbirile telefonice.

Considerindu-i vinovatia pe deplin dovedita, judecatorii l-au condamnat pe Lazar la trei ani de inchisoare. De la proces a lipsit martorul-cheie, Serban Dolar, plecat la lucru in Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS