22.3 C
Craiova
duminică, 26 iunie, 2022
Știri de ultima orăLocalGorjInspectorii OJPC Gorj au inchis cantina ENERGOMONTAJ Turceni

Inspectorii OJPC Gorj au inchis cantina ENERGOMONTAJ Turceni

Patru inspectori ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj s-au deghizat ieri in muncitori si au servit masa la cantina platformei ENERGOMONTAJ Turceni.

Fara sa-si decline identitatea, inspectorii au intrat in cantina societatii. Dupa ce au luat cite o tava pentru mincare si au stat la rind pentru a-si primi portiile, cei patru, in frunte cu Ion Tudor, seful OJPC, s-au asezat la mese. Fiind nemultumiti de felul in care arata mincarea, inspectorii au mers la bucatarie sa vada cum s-au preparat bucatele. Au fost descoperite abateri grave de la normele de igiena: utilajele si ustensilele de bucatarie erau murdare si pline de muste si urme de rozatoare.

Pentru neregulile constatate, SC POCHI SRL, firma care administreaza cantina, a fost amendata cu 100 de milioane de lei, OJPC dispunind inchiderea definitiva a unitatii.

Cirnati vechi de o luna

Un alt control a avut loc la magazinul alimentar din incinta platformei, aflat in proprietatea firmei SC Georgeta COMEXIM. Daca nu luau masa la cantina, muncitorii de la ENERGOMONTAJ puteau servi cite ceva de la magazin.

Si aici inspectorii au mers si au comandat sucuri si cafele. S-au descoperit sase kilograme de preparate din carne si brinza topita, expirate din 29 mai. Unitatea era neigienizata si marfurile erau expuse direct pe podea. In plus, tejgheaua era sparta, iar in alimentara se puteau minca preparate la minut. SC GEORGETA a fost inchisa temporar, iar patroana a fost amendata cu 30 de milioane de lei .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Aurul rusesc, pe lista interdicțiilor: „Trebuie să tăiem ...

Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice...

ȘTIRI GdS