34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIn urma contestatiilor, patru elevi doljeni au picat capacitatea

In urma contestatiilor, patru elevi doljeni au picat capacitatea

Conducerea ISJ Dolj a primit ieri rezultatele la contestatiile facute de catre elevi si parinti in urma examenului de capacitate.

Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Florea Gaina, spune ca s-au inregistrat 1.755 de lucrari contestate, care au fost reevaluate in judetul Gorj. Din cele 1.755 de lucrari contestate, 786 au fost facute pentru proba scrisa de la Limba si literatura romana, 520 la Matematica, 155 la Istorie si 294 la Geografie.

Din numarul total de contestatii, doar la 19 lucrari s-au acordat note peste cinci. Insa nu au lipsit nici surprizele. Patru elevi doljeni, care luasera examenul de capacitate, au reusit sa-si convinga parintii cit de inteligenti sint ei, ca profesorii evaluatori de la Craiova i-au depunctat, ca ar fi meritat in loc de 5.00 sau 5,35, note de opt, sau noua.

In urma recorectarii de catre comisia de contestatii din Gorj, celor patru elevi li s-a micsorat nota initiala, obtinind medii sub cinci, „trezindu-se“ ca au pierdut examenul de capacitate. Din cei patru, doi au facut contestatie la romana, iar doi la geografie.

Aproape un sfert din elevii olteni au picat la capacitate

Aproximativ 1.460 de elevi din totalul de 6.650 citi au sustinut examenul de capacitate in judetul Olt nu au reusit sa promoveze. Dintre acestia, 778 au depus contestatii. Cele mai multe note contestate s-au inregistrat la proba de Limba si literatura romana – 329, la Matematica au fost 206, la Geografie- 190, iar la Istorie- 46.

Potrivit celor declarate de inspectorul scolar general adjunct Toma Pruna, in urma rezolvarii contestatiilor au reusit sa-si mareasca media generala numai… 85 de elevi. Alti trei elevi au scapat ca prin urechile acului de repetarea capacitatii dupa ce lucrarile le-au fost notate cu nota salvatoare… 5, iar un alt elev va trebui sa sustina din nou examenul dupa ce a fost picat la reanalizarea lucrarii de matematica.

„Cei mai multi elevi carora li s-au marit nota in urma contestatiilor au fost la proba de Geografie, unde 42 de note au fost majorate si numai noua micsorate. La Istorie s-au marit 16 note si s-au micsorat opt, iar la Matematica, 14 elevi se pare ca au avut dreptate cind au facut contestatie deoarece nota respectiva le-a fost marita“, a spus Toma Pruna.

Modificarea notelor in sens ascendent s-a facut cu 1-1,5 puncte“. Elevii care nu au promovat nici in urma contestatiilor au posibilitatea de a sustine o noua sesiune a examenului de capacitate in luna august. Daca nici atunci nu vor reusi sa promoveze, ei vor putea urma cursurile clasei a IX-a la o scoala de arte si meserii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS