22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlatina - la un pas de a ramine „pe uscat“ in plina vara!

Slatina – la un pas de a ramine „pe uscat“ in plina vara!

Cei aproximativ 80.000 de locuitori ai municipiului Slatina se afla la un pas de a ramine in mijlocul verii si fara apa rece la robinete, dupa ce regia locala de apa, SC ACETI SA, a fost somata de furnizorul de energie electrica sa-si achite debitele de 40 de miliarde de lei. Directorul ACETI, Florea Iancu, a spus ca, desi societatea pe care o conduce a inceput inca de luni sa sisteze apa la circa 120 de apartamente, acest fapt nu a fost deloc de natura sa „invioreze“ nivelul incasarilor de la populatie.

„Daca ELECTRICA va decide ca trebuie sa opreasca furnizarea de energie electrica, intreg orasul va ramine fara apa! Noi oricum nu putem plati mai mult decit am facut-o pina acum pentru ca nu avem de unde!“, a spus Florea Iancu.

Datoriile acumulate de cele peste o suta de asociatii de proprietari din municipiu catre regia de apa depasesc 36,8 miliarde de lei, iar agentii economici datoreaza si ei aproximativ 20 de miliarde de lei, din care 16,1 miliarde provin de la institutiile bugetare. SC ACETI are catre furnizori debite restante de aproape 40 de miliarde, la care se adauga 40 de miliarde catre ELECTRICA.

Cum astazi expira ultimatumul dat de furnizorul de energie electrica, sfatul directorului regiei locale de apa din Slatina catre populatie a fost urmatorul: „Fratilor, incepeti sa va opriti apa in sticle ca nu se stie ce se va intimpla pina la urma!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS