14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTroc intre politistii de frontiera de pe ambele maluri ale Dunarii

Troc intre politistii de frontiera de pe ambele maluri ale Dunarii

Politistii de frontiera din Drobeta Turnu Severin au surprins duminica trei cetateni sirbi, care inotau in apele teritoriale romanesti. Acestia s-au supus imediat somatiei, iar echipa de interventie pe apa i-a condus la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti, pentru cercetari.

Milan, de 19 ani, Dragio, de 18 ani, si Alexander, de 22 de ani, au declarat ca au vrut sa se racoreasca in apa Dunarii si nu si-au dat seama cind au patruns in apele teritoriale romanesti. Cei trei cetateni sirbi au incalcat regulile regimului frontierei de stat, din Acordul incheiat in 1963, intre cele doua state, astfel ca acestia au fost predati duminica seara politistilor de frontiera din tara vecina.

Doi mehedinteni au trecut ilegal frontiera pentru a bea bere sirbeasca

In aceeasi zi, politistii de frontiera severineni au surprins doi mehedinteni in timp ce inotau catre malul sirbesc. Politistii romani i-au anuntat imediat pe omologii lor sirbi, care i-au retinut pe tineri si

i-au predat partii romane. S-a constatat ca Georginel S., de 16 ani, si Gabriel G., de 17 ani, ambii din Mehedinti, dupa o zi de munca la una din fermele viticole de pe raza localitatii Simian, au consumat mai multe sticle de bere, dupa care au hotarit sa incerce si berea sirbesca. Ajutati de un mijloc improvizat de plutire, au incercat sa ajunga in localitatea sirbeasca Kladovo.

„Celor doi cetateni li s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de iesire din tara, prin trecerea ilegala a frontierei de stat“, a spus inspector principal Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS