17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTiribombele din Tirgu Jiu - distractii periculoase

Tiribombele din Tirgu Jiu – distractii periculoase

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au constatat numeroase abateri de la legislatia in vigoare, considerind ca tiribombele aduse de intreprinzatori in Tirgu Jiu, de Zilele Orasului, pot pune in pericol viata celor care le folosesc.

La un control desfasurat joi seara la firma PRESTSERV SRL din Cluj, care si-a instalat echipamentele in incinta stadionului Municipal, OJPC Gorj a hotarit oprirea activitatii firmei pina la remedierea deficientelor inregistrate la centrifuga. S-a constatat ca mai multe scaune aveau inchizatorile rupte. Acestea ar trebui sa blocheze barele de protectie care au rolul de a-l impiedica pe ocupant sa cada. Centrifuga ENTEPRISE de la stadion executa rotiri in viteza in plan orizontal si vertical. In conditiile in care barele nu sint blocate de inchizatori, exista pericolul ca micutii sa cada. Sub centrifuga, intr-o balta erau o multime de cabluri electrice alimentate de la un transformator cu o tensiune de 380 de volti. Pe centrifuga nu era afisat nici timpul pentru care se percepea tariful scris la intrare.

Biciclete legate cu sfoara de cinepa

Intr-o situatie asemanatoare era si tiribomba apartinind lui Constantin Stoian din Pitesti. Bicicletele si calutii atasati de podea nu prezentau siguranta in folosire. Ion Tudor, seful OJPC Gorj, a spus: „Cu asemenea echipamente, copiii pot zbura in voie sau se pot electrocuta. In cazul primei societati, i-am obligat pe patroni sa scoata cablurile din apa si sa fixeze incuietorile, pentru a nu exista probleme in exploatare. Vor putea sa functioneze in momentul in care vor remedia aceste deficiente. In ceea ce priveste tiribomba, noi nu putem permite ca acest utilaj sa functioneze. Calutii si masinile nu sint fixate, iar bicicletele sint legate cu sfoara de cinepa. Daca intra in legalitate, desi e cam greu, vor putea functiona. Daca vor da drumul la instalatii fara avizul nostru risca o amenda de 50 de milioane de lei“, a spus Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS