13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIMPERIUL FRATILOR MIHAILESCU, ZGUDUIT DIN TEMELII

IMPERIUL FRATILOR MIHAILESCU, ZGUDUIT DIN TEMELII

BCR arunca bomba in arena Extensiv

Sucursala Dolj a Bancii Comerciale Romane s-a gindit ieri, chiar in ziua in care pe stadionul Extensiv s-a disputat partida de fotbal dintre nationalele de tineret ale Romaniei si Bosniei, sa le faca o surpriza magnatilor Nicu si Eugen Mihailescu. Printr-un anunt destul de discret publicat in presa, BCR a dat de stire ca pe 27 iulie va scoate la licitatie baza sportiva din Parcul „Romanescu“! Mai precis, este vorba de „imobilul compus din teren intravilan in suprafata de 35.141 mp, pe care este construit un stadion de fotbal, proprietatea debitorului urmarit“, dupa cum se arata in anunt. Pretul de pornire a licitatiei este de sapte miliarde de lei, surse din cadrul BCR precizind ca fratii Mihailescu au de returnat un credit pentru care ar fi garantat cu complexul sportiv Extensiv, datoria acestora ridicindu-se la aproape cinci miliarde de lei, cu tot cu dobinzi si penalitati. De partea cealalta, Eugen Mihailescu s-a declarat consternat: „Asta este o lovitura de imagine. Pe altii ii asteapta cu banii si cinci ani, iar pe noi, pentru 100.000 de dolari, ne ameninta cu executarea chiar in ziua meciului. Bate la ochi! Si ca sa fie foarte clar: noi nu am ipotecat stadionul de fotbal, ci niste paminturi aferente lui. Oricum, ma voi imprumuta in stinga si-n dreapta, daca va fi cazul, si le voi da banii in citeva zile“, a declarat mihnit Eugen Mihailescu.

Fratii Mihailescu au preluat baza Extensiv cu sase ani in urma, cind au incheiat cu IEELIF un contract de vinzare-cumparare in rate. Din cite se stie, fratii Mihailescu sint mult in urma cu platile si, ca atare, inca nu au in buzunar actul de proprietate asupra patrimoniului sportiv. Caz in care nu aveau cum sa gajeze cu stadionul de fotbal imprumutul in banca. Asta pe cale legala, caci pe de alta, inca circula zvonul ca fosta directoare a BCR Dolj, Elena Foamete, a ajuns prin „transfer fortat“ la Reifeissen Bank, dupa ce ar fi semnat cu ochii inchisi pentru creditul fratilor Mihailescu.

„Cautau doua milioane de dolari la niste arabi si au ajuns la noi!“

Bomba bombelor a fost insa alta. De ieri, Nicu Mihailescu are interdictie de a parasi Romania. El a fost dat in consemn la frontiera si nu mai are voie sa treaca peste granita pina la finalizarea dosarelor in care este cercetat. Desi conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, in frunte cu comisar-sef Ilie Vilau, adjunct al sefului IJP Dolj, si Constantin Petrescu, prim-adjunct al sefului IJP Dolj, a negat cu vehementa darea in consemn la punctele de frontiera si nepermiterea iesirii din tara a lui Nicolae Mihailescu, colegii de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Dolj au dat insa dovada de mai multa transparenta si au confirmat acest lucru.

Eugen Mihailescu este de parere ca toata povestea este o diversiune si ca la originea ei s-ar afla niste irakieni: „Este o poveste veche, din ianuarie – februarie, cind o armata de politisti de la IGP a venit in Craiova pentru a cauta vreo doua milioane de dolari ascunse de niste arabi care se ocupau cu alcoolul. Daca n-au gasit nici arabii si nici banii, au venit la noi sa ne caute nod in papura. Acum incearca sa deturneze atentia de la infractiuni mult mai grave“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS